Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ilyen meghatóan köszönte meg Zente anyukája a 700 millió forintot

A rendkívüli összefogásnak meglett az eredménye. Zente anyukája nemrég egy könnyfakasztó Facebook posztban is megköszönte az adakozóknak a támogatást.

Néhány hét alatt összegyűlt a pénz Zentének, a világ egyik legdrágább gyógyszerére. A másfél éves kisfiú tavaly február 28-án, tökéletes értékekkel született, az első napokban semmi sem utalt rá, hogy bármilyen betegsége lenne. Nem sokkal ezután azonban, több aggasztó jel is arra mutatott, hogy valami nincsen rendben. Számtalan vizsgálat után kiderült, hogy Zentének az izomsorvadás legsúlyosabb fajtája, SMA-1 névre hallgató betegsége van. Ez a válfaja 8-10 ezer emberből egyet érint, az ő szervezetük egy hibás gén miatt nem termeli az izomsejteket védő fehérjét, így lassan elsorvadnak az izmaik.

Sajnos az SMA jelenleg gyógyíthatatlan, a betegeknek csak a rendkívül drága gyógyszerek adnak reményt, amik gyakorlatilag megfizethetetlenek. Zentének egy 700 milliós gyógyszer jelentheti a reményt, amire nemrég végre összegyűlt a pénz, édesanyja pedig ezt egy megható posztban köszönte meg.

Ezeket olvastad már? 


via 

Címlapkép: Facebook

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!