Újabb luxusalapanyagot tiltott ki a palotából III. Károly

Az új király nem híve sem a luxusnak, sem az állatkínzásnak, így egy újabb alapanyagot száműzött a palotából.

A királyi családnak vannak kissé furcsa étkezési szokásai, melyet az egyszerű halandók talán nem értenek. Ilyen volt például, hogy II. Erzsébet konyhájában semmibe nem kerülhetett fokhagyma. De talán az sem mindennapi, hogy III. Károly mindig kihagyja az ebédet, amivel igencsak megnehezíti a munkáltatói életét. Most pedig egy újabb rendelkezést hozott, bár valószínűleg ezzel nagyobb sikert arat majd.

Újabb luxusalapanyagot tiltott ki a palotából III. Károly

A BBC arról számolt be, hogy a brit királyi rezidenciákban nem szolgálnak fel a továbbiakban liba- vagy kacsamájat, ezt a Buckingham-palota sajtócsapata erősítette meg.

III. Károly sosem volt oda a luxusalapanyagok felhasználásáért, így nem annyira váratlan, hogy kitiltotta e két szárnyas máját a királyi rezidenciákból. A PETA állatvédő szervezetnek szóló leveléből pedig az is kiderült, hogy az is hozzájárult döntéséhez, az alapanyaghoz való hozzájutás a szárnyasok kihasználásával és kínzásával jár.

A friss rendelet érinti a Balmoral- és Sandringham-birtokokat, a Windsor-kastélyt, a Hillsborough-kastélyt és a Buckingham-palotát. A PETA egyébként alternatív, úgynevezett hamis libamájat küldött ennek örömére a királynak, amely növényi összetevőkből állítható elő.

Forrásunk volt.


Még több a királyi családról:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.