Így tüntesd el egyszerűen a rettegett kávéfoltot

Egy pillanat műve, és meg is van a baj. A kávéfolt ráadásul nagyon makacs tud lenni, ezért hoztunk pár egyszerű és gyors praktikát, amikkel eltüntetheted!

Az egyszerű és gyors mellett, nem utolsósorban pénztárcabarát tippek következnek:

Hideg víz

Ha a folt friss a ruhádon vagy valamilyen háztartási textilen, akkor egyszerűen csak tedd hideg víz alá és alaposan mosd át. Hidd el, működik!

Ecet

Áztathatod ecetes vízbe is a ruhát, de a mosáshoz a gép dobjába öntött pohárnyi ecet is segít a folttisztításban! Az ecetben található sav oldja a makacs kávéfoltot, igazi háztartási Jolly Joker-tipp!

Borotvahab

Igen, jól olvasod! Bizonyára nem a borotvahab jut először az eszedbe, ha a kávéfoltot szeretnéd eltüntetni, pedig nagyon hatásos módszer. Egyszerűen csak dörzsöld a foltba, majd vízzel öblítsd le. Szükség esetén ismételd meg a folyamatot!

Ez is érdekelhet!

Hangyainvázió keseríti meg a mindennapjaidat? Így tessékeld ki őket a lakásból!

Fehér (!) fogkrém

Fogj ez régi fogkefét, tegyél rá fehér fogkrémet, amit dörzsölj be a foltba, majd öblítsd le.

Hintőpor

Ha akad otthon hintőpor, akkor vészhelyzetre ez is jó szolgálatot tehet. Hintsd be a foltot, hagyd állni néhány percig, majd nedves ronggyal töröld le. Ennyi az egész!

Kávéra sör

Lehetetlen küldetésnek tűnik, de a sör segít eltávolítani a kávéfoltot a szőnyegből. Dörzsöld át a foltos felületet és a kávé el fog tűnni. Az lehetséges, hogy a folyamatot párszor meg kell ismételni.

Tojássárgája

Bármennyire is hihetetlen, sokan esküsznek rá! A kávéfoltot tojássárgájával kevert langyos vízzel dörzsöld át és a folt eltűnik – állítólag!

Szódabikarbóna

Amennyire tudod, itasd fel a ruháról a kávét, majd szórj szódabikarbónát a foltra, és hagyd állni egy-két órát. Ezután mosd ki.

Ezeket olvastad már?

via RD

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek