Így mozgasd le a gyereket a négy fal között

Nehéz otthon lefoglalni a gyerekeket úgy, hogy minden energiájukat kimozogják, és este időben le is tudjanak feküdni. Most adunk pár ötletet, hogy ez megoldódjon!

Akadálypálya minden mennyiségben

Készíts a gyerekeknek akadálypályát a szobában. Szinte mindegy, mik lesznek az akadályok, a lényeg csak annyi, hogy legalább 5-6 darab tárgyat rakj le egy vonalba, majd jöhetnek a feladatok. Rendezzetek versenyt, és legyen nyeremény is, hogy még motiváltabbak legyenek.

via GIPHY

Ugrásra fel!

Csupán egy ugrókötéllel kell rendelkeznetek ahhoz, hogy egy kicsit megmozgassátok magatokat. Csinálhattok versenyt, ki mennyit tud megállás nélkül ugrálni, csinálhatjátok, hogy ketten tartjátok a kötelet és a gyermek ugrál, a lényeg, hogy együtt nevessetek és mozogjatok.

Szoborjáték

Kevés hely kell hozzá, és a gyerekek általában imádják. Vonuljatok a nappaliba, kapcsoljatok zenét, és jöhet a tánc. Jelöljetek ki valakit közületek, aki irányítja a játékot, vagyis lekapcsolja a zenét. Amint a zene elnémul, abban a testtartásban kell maradniuk, mozdulatlanul, amíg újra nem hallják a dalt. Aki megmozdul, kiesik, ám a következő játékban újra szerencsét próbálhat.

via GIPHY

Rejtsd el!

Egy egyszerű kincskeresés is nagyon jól lemozgathatja a kicsiket, hiszen sokat kell mászkálniuk a lakásban. Ha azt szeretnénk, hogy minél többet mozogjanak, akkor készítsünk feladványokat, amiket a lakás minél messzebb levő pontjain rejtünk el.

Vond be őket!

Te is szeretnél egy kicsit mozogni, de egyszerűen nem tudsz rá időt szakítani a kicsik mellett? Vond be őket is! Mégis hogyan? Nézd meg az activemumlife_official Instagram-oldalt, amin Csíkos Juca rengeteg ötletet ad arra, hogyan élvezzétek közösen az edzést.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!