Így manipulálják az éttermek az étkezésünket - a meleg fény például növeli az étvágyad!

Tudod, miért nem rendeled az étteremben azt, amit valójában szeretnél? És mitől gondolsz egy ételt minőséginek? Trükkök, amikkel szinte minden étteremben találkozhatsz.

Az étkezési szokásainkra és arra, hogy miből mennyit eszünk, a zene, az érzelmek és a színek is mind hatással lehetnek. Az éttermek is befolyásolják azt, hogy mi kerül a tányérunkra.

Ismerős az érzés, amikor szívesebben a másik tányérjából ennél, mert az tűnik finomabbnak? Ha az asztaltársaságodban valaki megelőzött a rendeléssel, és ugyanazt kérte, amit eredetileg te szerettél volna, jó eséllyel te már mást fogsz rendelni. Mivel az emberek általában egyediségre törekednek, így fordulhat elő, hogy ha már előtted kikérték azt, amit te akartál, akkor valami teljesen mást rendelsz, mint amit valójában szerettél volna.

via GIPHY

Ha olyan étterembe térünk be, ahol klasszikus zene szól a háttérben, hajlamosabbak vagyunk a drágább ételek közül választani. A gyorsabb tempójú és hangos zene azonban az alkoholfogyasztásunkat növeli.

Receptajánló:

via GIPHY

Akár otthon, akár az étteremben, de ha minőségi étkészlettel és szép tányérból eszel, az ételt is finomabbnak, minőségibbnek fogod tartani, mintha papírtányérból, műanyag villával ennél. Természetesen ezzel nem azt mondjuk, hogy papírtányérról nem lehet finom egy étel, de ha megadod a módját, jobban fognak esni a falatok.

via GIPHY

Ha svédasztalos vacsorán veszel részt, biztos, hogy annál több étel fogy, minél nagyobb a választék. Akkor is többet eszel, ha csak egy-kétféle ételből szedsz a tányérodra, ugyanis a változatosság általában nagyobb adagok elfogyasztására sarkall. Nemcsak a szánkkal, hanem a többi érzékszervünkkel, az orrunkkal és a szemünkkel is eszünk, éppen ezért van olyan nagy sikere a svédasztalnak.

via GIPHY

A legtöbb esetben az éttermekben uralkodó színeket sem csupán a tulajdonos ízlése határozza meg. A bordó, a narancssárga, a piros színek, valamint a meleg fények növelik az étvágyat, miközben a kékes árnyalatok hatására kevesebbet eszünk. Nem hiába ritkák az olyan éttermek, ahol a kék szín és a hideg fények dominálnának.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...