Így csajozott a 16 éves Ben Affleck!

Egy 1989-ben készült videót kapott fel az internet népe, amiben az akkor 16 éves Ben Affleck a Burger King megbízására vállalt szerepet az amerikai gyorsétterem reklámjában.

Ben Affleck 1972. augusztus 15-én született a Kaliforniában lévő Berkeley-ben, később elköltözött Massachusettsbe. 8 évesen játszott az Amerikai Közszolgálati Televízió egyik sorozatában (The Voyage of the Mimi). Az ezt következő időszakban azonban nem kapott nagyobb szerepeket, így reklámfilmek statisztájaként kereste kenyerét a mára Oscar-díjas színész.

Az alig 16 éves Affleck ezekben az években került a Burger King 1989-ben forgatott reklámjába is, ami napjainkban már egy lebilincselő időutazás a vezetékes telefonnal ellátott autók, a stuccolt férfihajak, a Letterman-zakók, az amerikai gyorséttermek és a VHS felvirágzásának korába.

A reklám sztorijában egy erotikus hangú nő csörgeti meg Affleck autós telefonját, és gyanútlanul a Burger Kinget keresi. A városban kocsikázó suhanc persze a búgó hangnak ellent nem mondva belemegy az izgalmas játékba, és a gyorsétterem egyik alkalmazottjának kiadva magát felveszi a lány rendelését. Így vezeti útja az első autós Burger Kinghez, ahol megvásárolva a lány chef-salátáját, azonnal házhoz szállítja azt.

A történet csattanóját pedig valahogy úgy képzelték el akkoriban, hogy amikor Affleck éppen a lány küszöbére teszi az ételt, akkor csörren meg ismét az autós telefon, amihez odarohanva a vonal túlvégén apja parancsolja haza a csajozós kedvében lévő kölyköt - keresztbe húzva a várva várt találkozást.

Persze a reklám története sok megválaszolatlan kérdést vetett fel bennük (például hogy hogyan futott be a lány hívása Affleck telefonjára, vagy hogy a Burger King miért nem kezdett házhoz szállításba, ha egyszer a lány kérésére ezt is promotálja kisfilmjében?), és talán ennyi év távlatából nem is - a kicsit sem izgalmas - chef-saláta miatt nézték vissza több millióan ezt a retró videót.

Olvastad már?

Csinálj szendvicset, és közben járjon át a jazz! Na ilyen egy profi ételreklám!

(via Eater)

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek