A hűtő alsó polcán tárolod? Ezt a 8 élelmiszert nagyon nem kéne

A hűtőszekrényt a legtöbben nem kezelik tudatosan: általában csak belegyömöszölünk mindent a maradékoktól kezdve a friss gyümölcsökön és zöldségeken át egyes gyógyszerekig. És bár elsőre úgy tűnhet, mindegy, mit hová teszünk, a valóságban komoly szerepe van annak, hogyan rendszerezzük a hűtőnket.

A hűtőt tehát könnyű nem megfelelően használni, pedig minimális odafigyeléssel már tehetünk arról, hogy az ételeink minél hosszabb időn át megőrizzék frissességüket és sokáig biztonságosan fogyaszthatóak legyenek. Ehhez viszont tisztában kell lennünk néhány alapvető dologgal, például azzal, hogy a hűtőszekrény belseje nem egyenletes hőmérsékletű: a teteje melegebb, az alja hűvösebb, hiszen a hő felfelé száll itt is. És ez még nem minden! A hűtő ajtaja a sok nyitogatás miatt ingadozó hőmérsékletű, a zöldségtároló fiók a friss dolgoknak van kialakítva, a polcokat pedig célszerű az ételek típusa szerint elrendezni.

Nézzük, hogy ezek alapján mik azok az alapanyagok és más hűtőben tárolt dolgok, amiket nem szabad alulra tenni!

A hűtő felső polcát érdemes tehát fenntartani minden olyan ételnek, amit már nem kell főzni: a maradékok, készételek, sütemények, főtt gabonák és tojások itt lesznek a legnagyobb biztonságban. Így nemcsak hosszabb ideig maradnak frissek, hanem csökkentjük az ételmérgezés kockázatát is.

Forrásunk volt.


További hasznos tippek a háztartásodba:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek