A hűtőt tehát könnyű nem megfelelően használni, pedig minimális odafigyeléssel már tehetünk arról, hogy az ételeink minél hosszabb időn át megőrizzék frissességüket és sokáig biztonságosan fogyaszthatóak legyenek. Ehhez viszont tisztában kell lennünk néhány alapvető dologgal, például azzal, hogy a hűtőszekrény belseje nem egyenletes hőmérsékletű: a teteje melegebb, az alja hűvösebb, hiszen a hő felfelé száll itt is. És ez még nem minden! A hűtő ajtaja a sok nyitogatás miatt ingadozó hőmérsékletű, a zöldségtároló fiók a friss dolgoknak van kialakítva, a polcokat pedig célszerű az ételek típusa szerint elrendezni.
Nézzük, hogy ezek alapján mik azok az alapanyagok és más hűtőben tárolt dolgok, amiket nem szabad alulra tenni!
A hűtő felső polcát érdemes tehát fenntartani minden olyan ételnek, amit már nem kell főzni: a maradékok, készételek, sütemények, főtt gabonák és tojások itt lesznek a legnagyobb biztonságban. Így nemcsak hosszabb ideig maradnak frissek, hanem csökkentjük az ételmérgezés kockázatát is.
További hasznos tippek a háztartásodba: