1 olcsó fűszert kell csak a húslevesbe szórni főzés elején: aranyló és egészséges lesz tőle

Vannak, akik sok éve így csinálják, mások viszont csakis a letisztult só-bors kombóra esküsznek: és te raksz a húslevesbe ilyen fűszert? Aranyló, sőt, egészségesebb lesz tőle!

A húslevesfőzésnél komplexebb, megosztóbb, sőt, szentebb konyhai folyamat kevés van: családi, kulturális hagyományok, receptek ütköznek itt, és le a kalappal azelőtt, aki változtatni mer. A víz, hús, só, egész bors, hagyma és zöldségek alapvető kombóján túl viszont vannak egyéb hozzávalók is, melyek egyes háztartásokban belekerülnek a (jó esetben) aranyló nedűbe: babérlevél, paprika, paradicsom, gomba, gyömbér, lestyán vagy az ördögtől való leveskocka, kinél mi...

Húsleves fazékban
Szórj kurkumát a húslevesedbe, aranyló és egészséges lesz tőle

Van viszont egy olyan különleges fűszer, ami kevésbé ismert hozzávaló, pedig érdemes kipróbálni a húslevesben (is): a kurkuma!

A főzés elején egy csapott teáskanál kurkumát a leveshez adva olyan csodásan aranyszínű végeredményt kapunk majd, melytől eláll mindenki szava. Sőt, húslevesünk egészségesebb is lesz!

Mire is jó a kurkuma?

  • fő összetevője a kurkumin, mely egy erős gyulladásgátló hatású antioxidáns
  • erősíti az immunrendszert
  • csökkenti a különböző típusú fertőzések kockázatát
  • véd a szabad gyökök ellen
  • a kurkuma hatóanyagai segítenek megelőzni a puffadást és a gyomorproblémákat
  • az ayurvédikus orvostudományban is gyógyító szerként használják

Nyugodtan adj tehát egy keveset a főzés elején a húsleveshez, és élvezd, ahogy a kurkuma aranysárga színe mindent bevon, míg íze nem befolyásolja a végeredményt - csupán egy picit fűszeresebb-édesebb lesz tőle.

Tipp: nagyobb zöldségeseknél a kurkuma friss gyökerét is megtalálod, ebből is rakhatsz a levesbe. Őrölt formában viszont szinte bárhol kapható, és olcsó is!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai segítség itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...