5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Vannak bizonyos aspektusok, amelyek a sütés-főzés során kiemelt fontosságot kapnak: ilyen a hőmérséklet is. Hiszen abszolút nem mindegy, hogy meleg vagy hideg alapanyag kerül a süteményekbe, tésztákba és egyéb fogásokba – ez ugyanis hatással lehet a kisült/kifőtt étel végső állagára, minőségére is. Lássunk hát – az olyan alapvetésnek számító hozzávalókon kívül, mint a vaj – további alapanyagokat, amelyeket jobb nem hűtőhidegen bevetni.

Nézd meg galériánkban az alapanyagokat, a listáért kattints a képre!

Néhány sütiprojekt, ha megjött a kedved az alkotáshoz:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippek várnak rád:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...