Heti menü: mindjárt itt van a karácsony

Halászlé 7. -bajai

Ajánlatunk az éppen aktuális idény alapanyagaihoz is igyekszik alkalmazkodni. Reméljük, segít a heti étrend összeállításában! Hétvégén a reggelire is gondoltunk! Ki-ki kedve szerint variálhatja, további ötletek kiindulópontja is lehet.

Hozzászólások

Tmea

Jó ötlet, ez a heti menü, de az e hetiben van két bibi. Az els? a szerdai, ahol is egy er?s (s?r?, tömény, laktató) leves után egy szintén tömény második van. Ez után a leves után egy grízes tészta vagy aranygaluska, vagy napközis piskóta, vagy valami hasonló második passzol. Vagy a brassói elé egy borsóleves, karfiolleves, vagy gombaleves. A második a karácsonyi (24:-e), ahol is a leves is és a második fogás is édes(ség), persze irtó finom mind a kett?, csak egymás után kicsit geil lehet. A mákos guba elé egy sima hús nélküli bablevest inkább el tudnék képzelni, vagy egy pórés gombalevest, vagy pedig a tokaji borkrémleves után egy sajtos-tejfölös tepsis krumplit, vagy valami ilyesmit. Bocsi, hogy így belemerültem, csak évekig dolgoztam étteremben, ahol mindig volt napi menü, és nagyon szerettem összeállítani, aztán most kicsit elkapott a harci hév...:-)) Áldott ünnepet kívánok mindenkinek! Tímea (A szombati vacsoránál a beigli mellett Flóra csokitortájának a képe van, ami nagyon guszta, és imádjuk Flóra receptjeit is, csak ez nem beigli...:-))

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.