Heti egyszer csirkemáj. De hogyan?

Nektek is fejtörést okoz, miként iktassátok a gyermek étrendjébe a magában fojtós májat? Pamelie szakácsunk némi zöldbabbal, brokkolival álcázza a májat. Tényleg működik!

Sok anyukának okoz fejtörést, hogyan iktasson hetente-kéthetente egyszer májat a gyermek étrendjébe. A máj magában fojtós, íze karakteres, egyszóval reménytelen. Pamelie szakácsunk megmutatja, miként csempészi a májat csemetéje pocakjába: a máj erős ízét zöldbabbal és brokkolival lágyítja, így már rögtön szívesen fogadja a kisbaba. Jó ötlet, igaz?

Zöldbabos-májas brokkolifőzelék (8 hónapos kortól)

Hozzávalók 4-5 adaghoz

Elkészítés

  1. A zöldbabot megtisztítjuk, feltesszük főni.
  2. Mikor már majdnem kész, hozzátesszük a megtisztított brokkolit és a májat.
  3. Ha minden megfőtt, az utolsó pár percben hozzáadunk apróra vágott petrezselymet és majoránnát (ez el is maradhat).
  4. Összeturmixoljuk vagy villával összetörjük, löttyintünk hozzá egy pici napraforgó- vagy olívaolajat és kész.

A recept itt elmenthető a receptkönyvbe >>

Receptek a Babakonyhából itt >>

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek