Nektek is fejtörést okoz, miként iktassátok a gyermek étrendjébe a magában fojtós májat? Pamelie szakácsunk némi zöldbabbal, brokkolival álcázza a májat. Tényleg működik!
Sok anyukának okoz fejtörést, hogyan iktasson hetente-kéthetente egyszer májat a gyermek étrendjébe. A máj magában fojtós, íze karakteres, egyszóval reménytelen. Pamelie szakácsunk megmutatja, miként csempészi a májat csemetéje pocakjába: a máj erős ízét zöldbabbal és brokkolival lágyítja, így már rögtön szívesen fogadja a kisbaba. Jó ötlet, igaz?
Zöldbabos-májas brokkolifőzelék (8 hónapos kortól)
Hozzávalók 4-5 adaghoz
- 5-6 db brokkolirózsa
- 20 dkg zöldbab
- 20 dkg csirkemáj
- 1 tk olaj
- petrezselyem
- majoránna
Elkészítés
- A zöldbabot megtisztítjuk, feltesszük főni.
- Mikor már majdnem kész, hozzátesszük a megtisztított brokkolit és a májat.
- Ha minden megfőtt, az utolsó pár percben hozzáadunk apróra vágott petrezselymet és majoránnát (ez el is maradhat).
- Összeturmixoljuk vagy villával összetörjük, löttyintünk hozzá egy pici napraforgó- vagy olívaolajat és kész.