A hét szakácsa: DoGGma

Ezen a héten egy fiatalemberrel, DoGGmával ismerkedhettek meg, aki szenvedélyből, szívvel-lélekkel készíti ételeit. Főzőtudományát salátákkal kezdte, mára tortacsodákat süt.

Mint mindenkinek, nekem is anya szoknyája mellett kezdődött a konyhai pályafutásom. Mindig a tűzhely körül legyeskedtem – talán azt gondolták, ez a gyerek folyton éhes. Nem tudták, hogy nekem nem az érdekes, mi fő a lábosban, hanem hogy hogyan készült.

DoGGma szakács

Később, igazán csak 2007-ben kapott el a szenvedély a konyha és a főzés iránt, addig főleg salátákat, egyszerű ételeket készítettem. Bújtam a magazinokat, és főzőműsorokat néztem a tv-ben, ahonnan csak ihletet akartam nyerni, hiszen az alapokat anyumtól és a mamámtól tanultam.

Ezeket olvastad már?

Persze a régi hagyományos ételekkel sem volt sosem baj, de mindig egy kis újdonságra vágytam, nem az örök körforgásra – legyen benne valami csavar, valami más, mint eddig. Szerettem volna valami teljesen újat alkotni!

Ezeket olvastad már?

Minél többet süt és főz az ember, rájön, mit szeret csinálni, milyen az ízlése. Sütni is imádok, egyesek szerint nem is rosszul, de az igazi szerelmem az olasz konyha. Fantasztikus!

Napi menü DoGGma konyhájából

Akkor kezdtem igazán élni, mikor a saját konyhámban először fogtam hozzá, és valljuk be, ha hivatásos vagy, ha csak hobbiszakács, annál nincs jobb, mint mikor megdicsérnek!Bárkinek is főzzünk, legyünk lelkesek!Az igazán jó étel az az étel, amit a szívünkből főzünk.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek