Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A hét szakácsa: DoGGma

Ezen a héten egy fiatalemberrel, DoGGmával ismerkedhettek meg, aki szenvedélyből, szívvel-lélekkel készíti ételeit. Főzőtudományát salátákkal kezdte, mára tortacsodákat süt.

Mint mindenkinek, nekem is anya szoknyája mellett kezdődött a konyhai pályafutásom. Mindig a tűzhely körül legyeskedtem – talán azt gondolták, ez a gyerek folyton éhes. Nem tudták, hogy nekem nem az érdekes, mi fő a lábosban, hanem hogy hogyan készült.

Később, igazán csak 2007-ben kapott el a szenvedély a konyha és a főzés iránt, addig főleg salátákat, egyszerű ételeket készítettem. Bújtam a magazinokat, és főzőműsorokat néztem a tv-ben, ahonnan csak ihletet akartam nyerni, hiszen az alapokat anyumtól és a mamámtól tanultam.

Olasz finomságok DoGGmától

Persze a régi hagyományos ételekkel sem volt sosem baj, de mindig egy kis újdonságra vágytam, nem az örök körforgásra – legyen benne valami csavar, valami más, mint eddig. Szerettem volna valami teljesen újat alkotni!

Süssünk DoGGmával

Minél többet süt és főz az ember, rájön, mit szeret csinálni, milyen az ízlése. Sütni is imádok, egyesek szerint nem is rosszul, de az igazi szerelmem az olasz konyha. Fantasztikus!

Napi menü DoGGma konyhájából


Akkor kezdtem igazán élni, mikor a saját konyhámban először fogtam hozzá, és valljuk be, ha hivatásos vagy, ha csak hobbiszakács, annál nincs jobb, mint mikor megdicsérnek!
Bárkinek is főzzünk, legyünk lelkesek!
Az igazán jó étel az az étel, amit a szívünkből főzünk.

Szólj hozzá!

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2014-09-23 15:26

Kedves doggma,

örömmel gratulalok a Het Szakacsa cimhez! Csodalom edesseg-müveidet, le a kalappal. Tovabbi sikereket es minden Jot kivanok: Marti

doggma
DoGGma / doggma Tue, 2014-09-23 16:21

Köszönöm szépen! Örülök, hogy tetszenek, most is van pár csodás süti, amit majd el akarok készíteni, remélem hasonló sikerrel! :)

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2014-09-23 21:11

Leven en inkabb "fözös" vagyok, extra csodalom a cukraszati müalkotasokat. Talan egy egyszerübb recepted nekem is sikerülni fog! :)

Üdv: Marti

doggma
DoGGma / doggma Mon, 2014-09-22 22:39

Nagyon szépen köszönöm! Nagyon jól esett és igyekszem, továbbra is ilyen jókat és sokat főzni, ahogy eddig is! :)

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Mon, 2014-09-22 22:16

Gratulálok a Hét szakácsa címhez :) !!! További jó sütést, főzést kívánok és remélem még nagyon sokszor megdicsérnek a főztödért és nagyon sok receptet teszel fel az oldalra.
Üdv. Szivi