A hét szakácsa: DoGGma

Ezen a héten egy fiatalemberrel, DoGGmával ismerkedhettek meg, aki szenvedélyből, szívvel-lélekkel készíti ételeit. Főzőtudományát salátákkal kezdte, mára tortacsodákat süt.

Mint mindenkinek, nekem is anya szoknyája mellett kezdődött a konyhai pályafutásom. Mindig a tűzhely körül legyeskedtem – talán azt gondolták, ez a gyerek folyton éhes. Nem tudták, hogy nekem nem az érdekes, mi fő a lábosban, hanem hogy hogyan készült.

DoGGma szakács

Később, igazán csak 2007-ben kapott el a szenvedély a konyha és a főzés iránt, addig főleg salátákat, egyszerű ételeket készítettem. Bújtam a magazinokat, és főzőműsorokat néztem a tv-ben, ahonnan csak ihletet akartam nyerni, hiszen az alapokat anyumtól és a mamámtól tanultam.

Ezeket olvastad már?

Persze a régi hagyományos ételekkel sem volt sosem baj, de mindig egy kis újdonságra vágytam, nem az örök körforgásra – legyen benne valami csavar, valami más, mint eddig. Szerettem volna valami teljesen újat alkotni!

Ezeket olvastad már?

Minél többet süt és főz az ember, rájön, mit szeret csinálni, milyen az ízlése. Sütni is imádok, egyesek szerint nem is rosszul, de az igazi szerelmem az olasz konyha. Fantasztikus!

Napi menü DoGGma konyhájából

Akkor kezdtem igazán élni, mikor a saját konyhámban először fogtam hozzá, és valljuk be, ha hivatásos vagy, ha csak hobbiszakács, annál nincs jobb, mint mikor megdicsérnek!Bárkinek is főzzünk, legyünk lelkesek!Az igazán jó étel az az étel, amit a szívünkből főzünk.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 tipp, hogyan használd fel a mandarin héját

A mandarin héjára nem sokan gondolunk úgy, mint újrahasznosítható alapanyag, pedig igazán sokszínű a felhasználása. Ha eddig nálad is a kukában landolt, akkor olvass tovább, és lesd meg, mi mindenre tudod használni a tél egyik kedvencének héját!