A hét szakácsa: DoGGma

Ezen a héten egy fiatalemberrel, DoGGmával ismerkedhettek meg, aki szenvedélyből, szívvel-lélekkel készíti ételeit. Főzőtudományát salátákkal kezdte, mára tortacsodákat süt.

Mint mindenkinek, nekem is anya szoknyája mellett kezdődött a konyhai pályafutásom. Mindig a tűzhely körül legyeskedtem – talán azt gondolták, ez a gyerek folyton éhes. Nem tudták, hogy nekem nem az érdekes, mi fő a lábosban, hanem hogy hogyan készült.

DoGGma szakács

Később, igazán csak 2007-ben kapott el a szenvedély a konyha és a főzés iránt, addig főleg salátákat, egyszerű ételeket készítettem. Bújtam a magazinokat, és főzőműsorokat néztem a tv-ben, ahonnan csak ihletet akartam nyerni, hiszen az alapokat anyumtól és a mamámtól tanultam.

Ezeket olvastad már?

Persze a régi hagyományos ételekkel sem volt sosem baj, de mindig egy kis újdonságra vágytam, nem az örök körforgásra – legyen benne valami csavar, valami más, mint eddig. Szerettem volna valami teljesen újat alkotni!

Ezeket olvastad már?

Minél többet süt és főz az ember, rájön, mit szeret csinálni, milyen az ízlése. Sütni is imádok, egyesek szerint nem is rosszul, de az igazi szerelmem az olasz konyha. Fantasztikus!

Napi menü DoGGma konyhájából

Akkor kezdtem igazán élni, mikor a saját konyhámban először fogtam hozzá, és valljuk be, ha hivatásos vagy, ha csak hobbiszakács, annál nincs jobb, mint mikor megdicsérnek!Bárkinek is főzzünk, legyünk lelkesek!Az igazán jó étel az az étel, amit a szívünkből főzünk.

Címlapról ajánljuk

Csak egy dolog kell, hogy soha többé ne duguljon el...

A mosogató lefolyóján napi szinten rengeteg apró kosz, ételmaradék és egyéb szennyeződés utazik, és bizony nem mindig akarnak véglegesen távozni. A dugulás elhárításához szerencsére csak egy egyszerű dolog kell. Otthon Tippünkben felfedjük, mi is ez pontosan!

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.