A hét szakácsa: b-ors

Eheti kiemelt szakácsunk: b-ors, alias: Orsi, amióta összeköltözött barátjával egy igazi házitündér, süt-főz és a Nosalty recepteket nagyon szereti.

Amikor megláttam a felkérést egyrészt nagyon meglepődtem, másrészt nagyon boldog voltam. Meglepődtem, mostanában sajnos nem voltam túl aktív szakács, mivel a receptek 90 %-át innen töltöm le. Boldogságom okát szerintem nem kell magyaráznom J.

Ezeket olvastad már?

Az én első szakács emlékeim a nagymamámhoz fűződnek, akkortájt inkább enni jobban szerettem, mint segíteni. Teltek múltak az évek és ez nem változott, enni imádtam, de csak ha valaki megcsinálta nekem.

b-ors szakács

A sütés iránt 2010 környékén kezdtem el érdeklődni, a főzés továbbra sem hatott meg, mígnem 2011-ben megismerkedtem a párommal. Nem tudom mi hajtott, valószínűleg az hogy nagyon imponálni szerettem volna neki és egy egész szép kis történetet sikerült összehoznom arról hogy milyen istennő vagyok a konyhában, sőt odáig merészkedtem hogy áthívtam vacsorázni és megígértem neki hogy steaket csinálok… gyorsan meg is rendeltem az étteremből, az étterem meg gyorsan visszahívott hogy elfogyott. Kénytelen voltam színt vallani, szerencsére csak egy jó nagy nevetés és egy sztori lett belőle, amit azóta is hallgatok.

Régimódi csokitorta recept

2012-ben költöztünk össze, azóta főzök rendszeresen és majdnem minden nap. Nagyon nem indult zökkenőmentesen, hiszen senki sem fakanállal a kezében születik ugyebár… én is egy egy receptet órákig nézegettem, odaégettem a hagymát, fordítva fogtam a kést, begyújtottam a konyharuhát stb.

Azóta hálisten’ elég jól belejöttem, nem félek új recepteket és különleges ízeket kipróbálni, igyekszem változatosan főzni, sok zöldséget és gyümölcsöt használni, a sütés meg szinte a szenvedélyemmé is vált. Szeretem a magyar és az olasz konyhát és van egy különleges vonzódásom a menzás gyerekkori ételek iránt, valamint rántott sajton az egész életemet le tudnám élni, gyerekkorom óta hatalmas szerelem köt össze minket.

Napi menü b-ors receptjeiből

Természetesen bakancslistám is van, pl. addig nem halok, meg amíg nem csinálok egy igazi rétest, olyan asztalon kihúzósat.

Szeretném megköszönni a szerkesztőknek a lehetőséget és mindenkinek az ide feltöltött recepteket, amiket nap mint nap használok és kivétel nélkül mindegyikre 10 pontot adok J.

Címlapról ajánljuk

Húsvéti sütik gyerekeknek

A legkisebbekre is gondoljunk húsvétkor, akiknek jó, ha egy kis cukisággal vagy kedves formai trükkel adjuk el a süteményeket. Szerencsére a nyuszi segít húsvéti sütit választani a gyerekeknek!

Nosalty

További cikkek

Retró húsvéti ételek

Egy jó sonkatekercs vagy töltött tojás, fasírt és répatorta? Nálunk többek között ezek jelentik a retró húsvéti ételeket. Nálatok? Nézzük, szerepelnek-e a listán kedvenceitek!

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!