Hatalmas veszteség érte Paul Bocuse leghíresebb éttermét

A világon egyedülálló módon Paul Bocuse leghíresebb étterme 55 év után először elveszítette három csillagos Michelin-minősítését. 

Két évvel az alapító halála után elveszített egy csillagot Paul Bocuse világhírű francia mesterszakács legendás étterme, a Lyon közelében lévő L'Auberge du Pont de Collonges, amely 55 éve megszakítás nélkül viselte a Michelin étteremkalauz által maximálisan adható három csillagot.
A Collonges-au-Mont-d'Or-i legendás vendéglő megfosztását egy csillagtól a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsversenyt szervező cég, a GL Events jelentette be először péntek hajnalban, "rendíthetetlen támogatásáról" biztosítva a francia konyhaművészet templomának számító intézményt. A nap folyamán a Michelin is megerősítette, hogy az étteremkalauz január 27-én megjelenő 2020-as kiadásában három helyett már csak két csillaggal szerepel az ínyencek zarándokhelye, amelynek konyhája "továbbra is kiváló, de már nem háromcsillagos színvonalú."
Az étteremkalauz 2019 folyamán többször is próbafogyasztást tartott a Lyon melletti vendéglőben. Pénteki nyilatkozatuk szerint "fairnek kell lenni a vendégekkel szemben, végtére is a kalauz azoknak szól, akik étterembe járnak."
A legfinnyásabb vendégek már jóval Paul Bocuse halála rebesgették, hogy a L'Auberge du Pont de Collonges már nem a régi.
,,Habár meghökkentett minket a bizottság döntése, reméljük, hogy egy dolgot sosem veszítünk el, az pedig Mr. Paul lelke" - reagált a minősítésre nyilatkozatában az étterem majd hozzátették, hogy remélik, az étterem felújításával együtt ugyanazt a teljes élményt tudják majd nyújtani, mint régen. Az AFP jelentése szerint a Michelin-kalauz nemzetközi vezetője, Gwendal Poullennec személyesen közölte a hírt az étterem vezetőségével. A lefokozás egész Franciaországot megdöbbentette.
A 2018. január 20-án, 91 évesen elhunyt Paul Bocuse-ra úgy tekintettek, mint a francia konyhaművészet megtestesülésére. A Gault&Millau étteremkalauz az évszázad mesterszakácsának nyilvánította. Utódainak minden erőfeszítésük ellenére sem sikerült tartaniuk a korábbi színvonalat.

via MTI, eater.com

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...