Hatalmas dobásra készül Gáspár Bea! - a Nosaltynak elárulta, miben mesterkedik

A Konyhafőnök VIP nyertese most éppen saját receptkönyvén dolgozik, melynek munkálataiba mi is bepillantást nyerhettünk a BOOOK kiadó showroomjában.

Gáspár Beának gyermekkori álma válik valóra azzal, hogy saját receptkönyvén dolgozhat. A szakácskönyv elkészítésének lehetősége még március elején tűnt fel éppen akkor, amikor Bea a Konyhakiállításon főzött a Nosalty jóvoltából. Régóta tervben volt már egy saját könyv elkészítése, ehhez viszont kiadót kellett találni, amelyben férje, Győző segített neki. Alig néhány hónap leforgása alatt Beával ma a BOOOK Kiadó látványkonyhájában beszélgettünk.

,,Ezt tulajdonképpen a Nosaltynak köszönhetem, hiszen Ti hívtatok el a Konyhakiállításra, ahol míg a színpadon főztem, addig Győző körbe-körbe ment a kiállítók között, így talált rá a BOOOK kiadóra, ő mondta, hogy nekem ezzel a kiadóval kell elkezdenem dolgozni, annyira jók, a kiadó pedig abszolút nyitott volt rám!"

Bea elmondása szerint már az első megbeszélések alkalmával körvonalazódott, milyen könyvet szeretnének együtt készíteni. A kiadvány négy blokkra épül, amely nem csak ételtípusokat, de különböző korszakokat is felölel. A négy részben Bea gyermekkorának, fiatalkorának és családjának kedvenc receptjeit, valamint a 40+-os recepteket ismerhetjük meg, melyek az újragondolt és kicsit bonyolultabb, fine dining típusú ételeket mutatják be.

,,Ez a könyv mindenkinek szól. Kezdő háziasszonyoknak, idősebbeknek és konyhatündéreknek, hogy teszteljék le ők is, milyenek az ételek. Várom a visszajelzést azoktól, akik tudnak főzni, hogy ez tényleg jó könyv-e. De szól azoknak is, akik még nem főztek. Evelin lányom korosztályának, a huszonéveseknek, akik még csak most kezdenek ismerkedni a konyhával. Ha valakinek nincs pénze elmenni egy menő étterembe, csináljon otthon menő éttermet."

A készülő receptkönyv címe még nem publikus, megjelenését azonban novemberre várhatja a közönség. A receptek a négy korszakot felölelően hol klasszikusabb, hol pedig kortárs, minimalista stílusban köszönnek majd vissza a képeken, az ételekhez pedig rövid családi történetek is fognak társulni.

Ahhoz, hogy a könyv időben elkészüljön, Beának napi 8-10 receptet kell elkészítenie, amelyben ahogy fogalmazott, egy nagyon profi és segítőkész csapat segíti őt. A munkálatokban természetesen a család is besegít Beának, míg Evelin gyorsan friss kenyeret hozott a pékségből és Instagramon közvetítette a főzési folyamatot, addig Győző egy olyan sztorival szórakoztatta a stábot, amiben Bea a falhoz vágott egy, az anyósától nászajándékba kapott borsóleveses fazekat.

,,Szerintem sokan kíváncsiak lesznek rá, miben mesterkedtem, hiszen a családdal az érdeklődést régóta fenn tudjuk tartani. A gasztronómián keresztül máshogy tudom megfogni az embereket, más célközönsége van, mint anno a Győzike Show-nak. Az emberek szeretnek enni, és bár a hülyeségre is mindenki vevő, a gasztronómia az elit rétegnek sem ciki."

Beával már a Nosalty konyhájában is kisütöttünk valamit, nézd meg, akkor mit csináltunk!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!