Használd a mikród erre a 4 dologra (is)!

4 okos és rendhagyó ötlet, mire használd még a mikród - mikróellenzők ne figyeljenek!

A mikrósütő örök téma nálunk (is) az oldalon, de a külföldi oldalakon is, ezt bizton állíthatjuk. A dilemma is örök, miszerint vagy imádja valaki, mert gyors és praktikus, vagy bőszen ellenzi használatát, főleg egészségi okokra hivatkozva.

Tegyük fel, hogy ez a cikk most azoknak szól, akik kedvelik ezt a kis szerkentyűt, és szokták is használni - na, nekik adunk most pár ötletet, mit tud még, amire talán eddig még nem gondoltunk.

Zöldségpárolás

Minél többet ázik-fő-párolódik egy zöldség a vízben, annál több értékes tápanyagot veszít - ez azt hiszem, nem új. Furcsa vagy nem, ha mikróban párolod a zöldedet egy kevés vízben, gyorsabban lesz roppanós puha, mintha párolóedényben tennéd mindezt.

Barnacukor-puhítás

Megint kőkemény a nád- vagy barnacukrod? Dobd el a vésőt, tegyél a cukortégla tetejére egy nedves papírtörlőt, és 30 mp-re rakd a mikróba!

Piríts bacont!

Húsimádóknak jól jöhet - ha épp foglalt minden gázrózsa és serpenyő, de kijött a férjed a konyhába, és kérlel, hogy hadd egyen egy kis pirított bacont reggelire, tegyél pár szeletet egy papírtörlőre, majd boríts rá még egy réteg papírt, és dobd a mikróba 1-2 percre.

Chips a mikróból

Erről már írtunk korábban, és tényleg működik: szelj vékonyra krumplit vagy édesburgonyát, fűszerezed, némi olajspricc rá (nagyon kevés is elég!), és mehet a mikróba pár percre - harsogni-ropogni fog, isteni, és nincs benne adalék, sem csöpögő olaj!

Olvasd el ezt is!

Házichips a mikróból 2 perc alatt!

Kelesztőhelyiség

Ha például aranygaluskát vagy kenyeret készítesz, és épp keleszted a tésztát, a mikró a jó választás! Tegyél bele egy pohár vizet és forrald fel, nyisd ki az ajtót, majd tedd mellé a tésztádat - az előre párásított-melegített levegő a zárt mikróajtó mögött hamarabb eléri a várt hatást!

Szivacs

A szivacsok az igazi, kézzelfogható bacitenyészetek, de ha nem akarjuk hetente kukába dobni őket, tegyük a mikró magas fokozatára 2 percre őket vizesen, és a kórokozók konkrétan megsemmisülnek. Jó, nem?

Halpárolás

Amennyire megkeményít mondjuk egy szelet steaket a mikró, annyira csudás a párolt hal esetében: bugyoláljuk a sózott-fűszeres halszeletet egy mikróbiztos folpackba egy gerezd citrommal, és pároljuk pár percig magasabb fokozaton. Puha lesz és omlós!

Párolt halas receptjeinkből:

(via huffingtonpost)

Címlapról ajánljuk

További cikkek