Használd a mikród erre a 4 dologra (is)!

4 okos és rendhagyó ötlet, mire használd még a mikród - mikróellenzők ne figyeljenek!

A mikrósütő örök téma nálunk (is) az oldalon, de a külföldi oldalakon is, ezt bizton állíthatjuk. A dilemma is örök, miszerint vagy imádja valaki, mert gyors és praktikus, vagy bőszen ellenzi használatát, főleg egészségi okokra hivatkozva.

Tegyük fel, hogy ez a cikk most azoknak szól, akik kedvelik ezt a kis szerkentyűt, és szokták is használni - na, nekik adunk most pár ötletet, mit tud még, amire talán eddig még nem gondoltunk.

Zöldségpárolás

Minél többet ázik-fő-párolódik egy zöldség a vízben, annál több értékes tápanyagot veszít - ez azt hiszem, nem új. Furcsa vagy nem, ha mikróban párolod a zöldedet egy kevés vízben, gyorsabban lesz roppanós puha, mintha párolóedényben tennéd mindezt.

Barnacukor-puhítás

Megint kőkemény a nád- vagy barnacukrod? Dobd el a vésőt, tegyél a cukortégla tetejére egy nedves papírtörlőt, és 30 mp-re rakd a mikróba!

Piríts bacont!

Húsimádóknak jól jöhet - ha épp foglalt minden gázrózsa és serpenyő, de kijött a férjed a konyhába, és kérlel, hogy hadd egyen egy kis pirított bacont reggelire, tegyél pár szeletet egy papírtörlőre, majd boríts rá még egy réteg papírt, és dobd a mikróba 1-2 percre.

Chips a mikróból

Erről már írtunk korábban, és tényleg működik: szelj vékonyra krumplit vagy édesburgonyát, fűszerezed, némi olajspricc rá (nagyon kevés is elég!), és mehet a mikróba pár percre - harsogni-ropogni fog, isteni, és nincs benne adalék, sem csöpögő olaj!

Olvasd el ezt is!

Házichips a mikróból 2 perc alatt!

Kelesztőhelyiség

Ha például aranygaluskát vagy kenyeret készítesz, és épp keleszted a tésztát, a mikró a jó választás! Tegyél bele egy pohár vizet és forrald fel, nyisd ki az ajtót, majd tedd mellé a tésztádat - az előre párásított-melegített levegő a zárt mikróajtó mögött hamarabb eléri a várt hatást!

Szivacs

A szivacsok az igazi, kézzelfogható bacitenyészetek, de ha nem akarjuk hetente kukába dobni őket, tegyük a mikró magas fokozatára 2 percre őket vizesen, és a kórokozók konkrétan megsemmisülnek. Jó, nem?

Halpárolás

Amennyire megkeményít mondjuk egy szelet steaket a mikró, annyira csudás a párolt hal esetében: bugyoláljuk a sózott-fűszeres halszeletet egy mikróbiztos folpackba egy gerezd citrommal, és pároljuk pár percig magasabb fokozaton. Puha lesz és omlós!

Párolt halas receptjeinkből:

(via huffingtonpost)

Hirdetés
Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!