Használd a mikród erre a 4 dologra (is)!

4 okos és rendhagyó ötlet, mire használd még a mikród - mikróellenzők ne figyeljenek!

A mikrósütő örök téma nálunk (is) az oldalon, de a külföldi oldalakon is, ezt bizton állíthatjuk. A dilemma is örök, miszerint vagy imádja valaki, mert gyors és praktikus, vagy bőszen ellenzi használatát, főleg egészségi okokra hivatkozva.

Tegyük fel, hogy ez a cikk most azoknak szól, akik kedvelik ezt a kis szerkentyűt, és szokták is használni - na, nekik adunk most pár ötletet, mit tud még, amire talán eddig még nem gondoltunk.

Zöldségpárolás

Minél többet ázik-fő-párolódik egy zöldség a vízben, annál több értékes tápanyagot veszít - ez azt hiszem, nem új. Furcsa vagy nem, ha mikróban párolod a zöldedet egy kevés vízben, gyorsabban lesz roppanós puha, mintha párolóedényben tennéd mindezt.

Barnacukor-puhítás

Megint kőkemény a nád- vagy barnacukrod? Dobd el a vésőt, tegyél a cukortégla tetejére egy nedves papírtörlőt, és 30 mp-re rakd a mikróba!

Piríts bacont!

Húsimádóknak jól jöhet - ha épp foglalt minden gázrózsa és serpenyő, de kijött a férjed a konyhába, és kérlel, hogy hadd egyen egy kis pirított bacont reggelire, tegyél pár szeletet egy papírtörlőre, majd boríts rá még egy réteg papírt, és dobd a mikróba 1-2 percre.

Chips a mikróból

Erről már írtunk korábban, és tényleg működik: szelj vékonyra krumplit vagy édesburgonyát, fűszerezed, némi olajspricc rá (nagyon kevés is elég!), és mehet a mikróba pár percre - harsogni-ropogni fog, isteni, és nincs benne adalék, sem csöpögő olaj!

Olvasd el ezt is!

Házichips a mikróból 2 perc alatt!

Kelesztőhelyiség

Ha például aranygaluskát vagy kenyeret készítesz, és épp keleszted a tésztát, a mikró a jó választás! Tegyél bele egy pohár vizet és forrald fel, nyisd ki az ajtót, majd tedd mellé a tésztádat - az előre párásított-melegített levegő a zárt mikróajtó mögött hamarabb eléri a várt hatást!

Szivacs

A szivacsok az igazi, kézzelfogható bacitenyészetek, de ha nem akarjuk hetente kukába dobni őket, tegyük a mikró magas fokozatára 2 percre őket vizesen, és a kórokozók konkrétan megsemmisülnek. Jó, nem?

Halpárolás

Amennyire megkeményít mondjuk egy szelet steaket a mikró, annyira csudás a párolt hal esetében: bugyoláljuk a sózott-fűszeres halszeletet egy mikróbiztos folpackba egy gerezd citrommal, és pároljuk pár percig magasabb fokozaton. Puha lesz és omlós!

Párolt halas receptjeinkből:

(via huffingtonpost)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...