Kiderült, káros-e az egészségre, ha hajszál kerül az ételedbe

Rettenetesen kellemetlen és undort keltő tud lenni, ha kikandikál az ételünkből egy hajszál, de vajon káros-e ránk nézve?

Valószínűleg már mindenkivel előfordult, hogy szőrszál vagy hajszál került az ételébe. Sokan ilyenkor annyira elundorodnak, hogy nem hajlandóak megenni a maradékot, de vajon lehet bármi komolyabb baj abból, ha belekerült az ételünkbe, esetlegesen még meg is esszük?

Kiderült káros-e az egészségre, ha hajszál kerül az ételedbe

A szakérték szerint semmilyen problémát nem okoz, ha belemegy az ételünkbe, vagy esetlegesen lenyelünk egy hajszálat.

Popular Science című tudományos magazin kifejti, a haj legfőbb összetevője a keratin, egy fehérje, aminek az elfogyasztása nem fenyeget veszéllyel. Adam Friedman, a George Washington Egyetem Orvosi és Egészségtudományi Karának bőrgyógyász professzora elmondta, hogy egy-két hajszál „elfogyasztása" semmi problémát nem okoz, hiszen egyszerűen áthalad rajtunk.

Forrásunk volt.


Még több életmód itt:

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...