Gyümölcs-hús, a nyerő páros

Ha üres tányért, és gyermekünk tele pocaktól elégedett pillantásait szeretnénk látni ebéd után (minden kismama álma), a gyümölcs-hús párosítással biztosra mehetünk. Katus szakácsunk megosztotta velünk trükkjét, miként csempészte gyermeke étrendjébe a meggyet.

A felnőtt gyümölcs-hús kombó receptekhez hasonlóan, gyermekeknek való főzéskor is bevethetjük a nyerő párost, vagyis bátran kombináljuk a húst gyümölccsel. Így még a gyümölcsöt magában kevésbé szívesen fogyasztó kisbabák is be fogják kanalazni az ebédet az utolsó cseppig, abban biztosak lehetünk. Katus kisfia esetében sem történt másként, nem volt hajlandó megenni a meggyet, hússal kombinálva viszont bármikor örömmel látja a tányérján. A meggypüré marhahússal 8 hónapos kortól adható, így télen fagyasztott gyümölccsel vagy befőttel – ez utóbbinál pluszcukorra már nincs szükség.

Meggypüré babáknak hozzávaló 1 adaghoz:

Elkészítés:

  1. A burgonyát és az előfőzött, fagyasztott marhahúst feltesszük főni.
  2. Ha kész, levesszük a tűzről, picit hűlni hagyjuk, majd hozzádobjuk a meggyet, gyümölcscukorral ízesítjük, és botmixerrel (pici főzővízzel) pépesítjük.

Tipp: A marhahúst is, mint a csirkét főzzük elő és fagyasszuk, így mindig van otthon kockákra vágott husi a fagyasztóban.

Babakonyha receptek itt >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?