8 gyulladáscsökkentő gyümölcs, ami nagyon finom

Manapság gyakran találkozhatunk a 'gyulladáscsökkentő' kifejezéssel a táplálkozás kapcsán, de mit jelent ez pontosan a gyümölcsök tekintetében?

Az emberi szervezet két különböző típusú gyulladást mutathat: az egyik az akut gyulladás, ami alapvetően egy-egy gyógyuló seb körül alakulhat ki, és alapvetően természetes, sőt pozitív reakció a testünk részéről. A másik a krónikus gyulladás, ami egészségkárosító hatású is lehet, amennyiben nem kezelik. Ezt kiválhatják külső vagy belső traumák – mint a környezetszennyezés, a pszichológiai stressz, illetve egyes állapotok és betegségek.

Ez utóbbiak esetében segíthet a táplálkozás – például a gyümölcsfogyasztás. Sokféle gyümölcsöt az tesz egészségessé, hogy olyan tápanyagokat és vegyületeket tartalmaz, amelyek segítenek csökkenteni ezt a krónikus gyulladást. Erre különösen két vegyületcsoport alkalmas: az antioxidánsok és a rostok.

Nézzük, hogy ezek alapján mely gyulladáscsökkentő gyümölcsöket érdemes rendszeresen fogyasztani!

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...