Gasztronómiai Oscart kapott egy magyar méhészet két terméke

Különleges magyar termelői mézek taroltak az élelmiszeripari Oscarnak számító idei Great Taste Awards-on.

A Virágbéke Méz Manufaktúra két termékét is díjazták az idei Great Taste Awards-on. A gesztenyemézük két csillagot kapott, amelyet a versenyre nevezett élelmiszerek csupán 10%-a nyerhet el, Hortobágyi BIO vadvirágmézük pedig ugyancsak kiérdemelt egy csillagot.

A gesztenyeméz csodálatos példája, sötét borostyánszínű, mély viszkozitású, jellegzetesen gazdag és fás illatú, ízében pedig kellemes, pontosan a csábító illat által keltett elvárásokhoz illő ízvilággal. Ritkán találni mindent így egy mézben

– méltatta a zsűri az egyik legkülönlegesebb és legritkább, Magyarországon termelt fajtamézet, a Virágbéke gesztenyemézét.

A két díjazott méz

Ezen kívül a Hortobágyi Nemzeti Park védjegyes, BIO Hortobágyi vadvirágmézét is méltatták, mely egy csillagot hozott el a gasztronómiai Oscarról. A zsűri a vadvirágok esszenciáját tartalmazó méz elragadó ízét, tiszta borostyánsárga árnyalatát, liliomos jegyeinek finomságát emelte ki, de dicsérte a gyógynövényes-virágos jegyek harmóniáját is.

Gratulálunk a díjakhoz!

Forrásunk volt.


Még több érdekes hír:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...