Gesztenyés krumplipüré babáknak

Gesztenyés krumplipüré babáknak

Ki ne szeretné a sütőből kiáradó sült gesztenye illatát?! És miért éppen a legkisebbeket fosztanánk meg ettől az élménytől? {T}

Gesztenyés krumplipüré babáknak

Ki ne szeretné a sütőből kiáradó sült gesztenye illatát?! És miért éppen a legkisebbeket fosztanánk meg e téli csemege élményétől? Gondoljunk a család aprónépére is gesztenyesütéskor, és tegyünk félre belőle 10 dekányit! Másnap gyerekjáték lesz a főzés, és könnyedén tápláló ebédet szolgálhatunk fel a piciknek (8 hónapos kortól adható).

Egyéves kortól evőkanálnyi vaj hozzáadásával selymesebbé, gazdagabbá tehetjük a krumplipürét.

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 10 dkg megpucolt sült gesztenye
  • Vagy
  • 10 dkg hámozott, mirelit gesztenye
  • 10 dkg krumpli

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük.

Ha mirelit gesztenyét használunk, egy másik kis lábasban addig főzzük, míg megpuhul.

Botmixerrel pürésítjük, főzőlével hígítjuk.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek