Gasztronagyikat keres a Nosalty

A népszerű Nagyiprojekt videósorozatunknak új szereplőit keressük. Különleges rovatunkban nagymamák ajánlják és készítik el saját konyhájukban messze földön híres ételeiket.

Tökéletes mákos kocka, hajdúszoboszlói slambuc – a nagymamák titkos fegyverükről, a “nagyi főztjéről” rántják le a leplet az ország legnagyobb receptoldalának sorozatában.

“A nagymamák receptjei szinte utánozhatatlanok. Elsősorban azért, mert belefőzik, szórják és sütik a szívük minden csücskét az ételeikbe, a gyerekek és az unokák iránti rajongás ízét pedig nehezen lehet utánozni. Mégis kísérletet teszünk arra, hogy évtizedek alatt felhalmozott, kincset érő konyhai tapasztalatokat és fortélyokat ellessük ezektől az utánozhatatlan hölgyektől” – mondta Hering András, a Nosalty.hu főszerkesztője.

A Nagyiprojekt eddigi házigazdája, Balla mama receptkönyvének ékességeit és a hosszú élet titkát innen leshetjük el:

Balla mama utódjainak rövid videós bemutatkozását pedig ezen az elérhetőségen várja a szerkesztőség:

szerkesztoseg@nosalty.hu

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!