Így neveljük a fügét, hogy isteni finom legyen a húsa

A füge közkedvelt gyümölcs itthon, melyet egy kis odafigyeléssel és törődéssel akár otthon is termeszthetünk.

A friss füge nem tartozik éppen a legolcsóbb gyümölcsök közé, ráadásul nem is a legkönnyebb beszerezni. Itthon leginkább aszalt verzióban fogyasztjuk a fügét, pedig otthonunkban is könnyedén megterem, csupán egy kis odafigyelésre van szükség hozzá.

Így neveld a fügéd, hogy isteni finom legyen a húsa

Hogyan gondozzuk?

A fiatalabb fügebokornak szüksége van a rendszeres öntözésre, hogy megfelelően tudjon cseperedni. Ha már megerősödött, akkor bőségesen elég hetente egyszer meglocsolni. Azért, hogy nedvesen tartsuk, érdemes a gyökér feletti részre talajtakarót fektetni.

Ha azt látjuk, hogy levelei sárgulni és hullani kezdenek, akkor valószínűleg vízhiányban szenved!

Szerencsére a fügének nincs szüksége rendszeres trágyázásra, kivéve akkor, ha kaspóban nevelkedett.

Télen egy kicsit nagyobb odafigyelést igényel

Hűvösebb helyeken a fügének kell egy kis védelem a téli időszakban. Ősz végén kössük össze a fa ágait, hogy kissé tömörebbé váljon, készítsünk köré egy vázat például csirkehálóból, vagy hasonló dróthálóból, a szigetelés érdekében pedig töltsük fel azt szalmával.

Forrásunk volt.


Még több növényes cikk erre:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...