Friss nyári leves zöldbabbal

A nyár kincsei közül a friss, ropogós zöldbab az egyik legnépszerűbb zöldség, amely egyszerűségével nyűgöz le. Engedjük szabadon a fantáziánkat egy igazán hűs zöldbablevesért!

Jéghideg kapros zöldbableves recept

A nyári hőségben igazán jól tud esni egy igazán frissítő zöldség- vagy gyümölcsleves. Pótolja vitamin- és folyadékszükségletünket, tápláló és egészséges, emellett a kánikulát is elviselhetőbbé teszi. A ropogós zöldbab a leves textúráját is igazán feldobja, persze ehhez egy kis konyhatrükköt is meg kell tanulnunk.

Ez a jéghideg kapros zöldbableves kevés olajon dinsztelt hagyma, fokhagyma, burgonya és és zöldbab krémes ötvözetére épít. Ezeket az alapanyagokat alaplében főzzük puhára, majd összeturmixoljuk. Eddig nincs is semmi különös benne. Ami érdekessé teszi az a blansírozott zöldbab, amely az eljárás során nemcsak ropogós állagát, de vitaminjait is megőrzi. Tegyük 1-3 percre forró vízbe a babot, majd gyorsan jéghideg víz alá, ezután pedig az előre elkészített levessel tálaljuk.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Házias székelykáposzta

A téli hideg beköszöntével újra előtérbe kerülnek a kedvenc savanyú káposztás ételeink. A székelykáposztának is számos formája, verziója létezik, mi sertésdagadóból ...