r
Nosalty Logó

Jéghideg kapros zöldbableves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
TV Paprika
Jéghideg kapros zöldbableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 309 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1236 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 52 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1287.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    854 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    513 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    851 micro
Összesen 309 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    84.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5150.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    814 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    3417 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    971.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1128 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    256 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    259 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    2054 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3404 micro
Összesen 1236 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 52 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveshez a hagymát és a fokhagymát az olíván dinszteljük meg. Adjuk hozzá a kockára vágott krumplit és 20 dkg apróra vágott zöldbabot, dinszteljük tovább 10 percig.
  2. Az alaplevet sózzuk meg, forraljuk fel, és a maradék babot pár perc alatt főzzük forrásban lévő vízbe, majd dobjuk jeges vízbe, hogy szép zöld maradjon. A főzőlevet öntsük rá a megdinsztelt zöldségekre, és főzzük őket puhára.
  3. Adjuk hozzá a kaprot, turmixoljuk, majd egy szűrőn passzírozzuk át.
  4. Hűtsük le, és a blansírozott babot csak tálaláskor adjuk hozzá, tejföllel vagy joghurttal kínáljuk, frissen vágott kaporral megszórva. Ez a leves akkor a legjobb, ha a bab szép zöld és még kissé ropog.
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4232
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jéghideg kapros zöldbableves
TV Paprika 35 recept

A nyári melegben nagyon jól tud esni egy frissítő, hideg gyümölcs- vagy zöldségleves. Próbáljuk ki ezt a zöldbabos levest, ami jól behűtve lesz a legfinomabb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek