Ezzel az extra hozzávalóval fejleszd tökéletesre a bolognai szószt

Az olasz életérzést (a pizza mellett) mi más testesíthetné meg jobban, mint egy ízletes bolognai tészta? Az összetevők listája nem bonyolult, de most elárulunk nektek egy olyan extra hozzávalót, ami a bolognai szószok mennyországába repít! Olvass tovább, ha érdekel, mi ez!

Első olvasásra biztosan szemöldökráncolás lesz a válasz a bolognaihoz hozzáadott alapanyag miatt, de higgyétek el, ennél krémesebb, lágyabb textúrájú végeredményt még nem láttatok a bolognai szószok történetében.

 A szülők sokszor igyekeznek minél jobban elrejteni a zöldséget a bolognai szószban, hogy legalább ilyen formában zöldséget egyen a gyerek.

Ez az extra összetevő ugyan nem zöldség, de egészséges mivoltát illetően nem merülhetnek fel kérdések, viszont az is egészen biztos, hogy a maga kendőzetlen formájában tányérra téve még sok felnőtt is undorodik tőle.

Ez az alapanyag nem más, mint a csirkemáj.

Egy tál bolognai ebédre és vacsorára is remek választás

A máj nem a legkedveltebb alapanyag, de a bolognai szószhoz adva észre sem lehet venni. Legalábbis az ízén biztosan nem.

Amiben teljesen megújul a szósz, az a textúrája lesz.

Krémes, lány állagot kölcsönöz a szósznak, és még a vastartalmát is jócskán megdobja.

A csirkemájat hosszan kell főzni, így eltűnik a „májíze”, állaga a főtt tojássárgájához hasonlít, és krémes, gazdag ízvilágú lesz. Ügyeljünk arra, hogy jó minőségű májat vásároljunk, és lehetőleg minél hamarabb használjuk fel. Egyébként jól fagyasztható, ezért, ha gyakran vásárolsz mondjuk egész csirkét, akkor apránként összegyűlik egy nagyobb adag.

Forrásunk volt.


Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Már egy kanálnyi is csodát tesz a testeddel ebből a...

Az almaecet igazi fogyókúrás csodaszer hírében áll, persze megvannak a kockázatai, ha túlzásba visszük. Már az ókorban is előszeretettel használták, ami nem véletlen, hiszen számos jótékony hatása van az egészségre. Mutatjuk is, melyek ezek!