Fóliás krumpli, a magától elkészülő grillköret

A mesében van hamuban sült pogácsa, mi viszont most egy grillen sült krumplit hoztunk. Köretnek elsősorban, de önálló fogásként is isteni!

Emlékeztek még a Tanúban arra a jelentere, mikor Virág elvtárs meglátogatja Pelikánt és családját, és ők csak sült krumplira tudják meghívni? Na nem ám a mekis, olajban sült hasábos verzióra, hanem a a sparhelten, héjában, egészben megsütött krumplira kell most gondolni. Vessetek rám követ, de minden alkalommal, mikor meglátom ezt a jelenetet, rákívánok arra a krumplira!

A fóliás grillezett krumpli receptjét itt találod

Sparheltem sajnos nincs - igaz, hogy sütőben is elkészíthető - , viszont nyáron, a grillen nem tudom megállni, hogy ne dobjak oda pár darabot a rácsra. Igazán pillanatok alatt el lehet készíteni, és ha húsz percenként egyet fordítunk rakta, akkor el is végeztük, ami dolgunk volt. Amúgy egyszer, ha tábortűz közelébe kerülök, biztosan ki fogom próbálni parázzsal is - valahogy úgy képzelem, hogy ha a már alig pislákoló parázsba rejtjük, jól betakarjuk, akkor pár óra múlva - esetleg reggelire - isteni sült-főtt krumplit kapunk. Persze lehet, hogy tévedek, és reggelre csak egy összetöpörödött, fóliában sült szénkupac lesz belőle, de ha így járok is, mindenképpen megosztom veletek az eredményt.

A fóliás grillezett krumpli receptjét itt találjátok

A már kipróbált krumplim valószínűleg a világ egyik legegyszerűbb receptje, mert még a krumplit sem kell hozzá meghámozni, feltéve, ha vékony héjú, nyári, sütni való fajtát szerzünk. Az összes dolgunk annyi, hogy megsikáljuk, sóval-vajjal jól bedörzsöljük, befóliázzuk, majd a grillre tesszük, és élvezzük a sörünket abban a cirka egy órában, amíg készül. Ha kész, akkor meg kicsit kiszedünk belőle, a hiányt pótoljuk a két perc alatt kikevert snidlinges-tejfölös szósszal, és már ehetjük is.

A fóliás grillezett krumpli receptjééért ide kattints

Amúgy nekem vannak még ötleteim, hogy lehetne fejleszteni - a kész krumplit a fóliából kicsomagolva bevagdossuk, a vágásokba teszünk egy-egy karika kolbászt vagy húsosabb szalonnát, és visszatesszük még egy kicsit sülni. Esetleg nem tejföllel, hanem krémsajttal töltjük meg. Vagy reszelt sajttal szórjuk meg, és fóliával együtt tesszük vissza még 10 percre a hőre. Látjátok, milyen kreatív műfaj ez? Egy a lényeg: legközelebb, ha grilleztek, próbáljátok ki, és soha többet nem hagyjátok majd ki a grillmenüből!

Ez is érdekelhet!

Főzz pásztortarhonyát a szabadban!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!