5 tipp pucoláshoz

Ti sem szerettek pucolni? Nem, nem az ablakra gondoltunk, hanem a zöldségekre és társaikra. Azt sem, igaz? Pedig nem nagy dráma, csak tudni kell hozzá néhány fortélyt.

Burgonya

A minap a neten keresgéltem, hogy hogyan tudnék nagyobb mennyiségű krumplit pikk-pakk megpucolni, és az alábbi remek ötletet találtam. Főzd meg őket, a forró vízből dobd át jegesbe, majd húzd le a héjat róla. Hát nem fantasztikus? Igaz ez csak a főtteknél alkalmazható, de milyen jól jön ez a kis trükk egy rakott krumpli elkészítésénél. Nézzétek csak...

Fokhagyma

Na igen, a fokhagyma. A jó magyar fajta ragadós, így a héj az ember kezére tapad, amitől meg lehet őrülni. Nem is beszélve a jó kis illatról, amit magából áraszt. (Itt jegyezném meg, én személy szerint imádom, de a környezetem nemigen vevő rá.) De sebaj, erre is van megoldás, habár ez csak a már száraz héjú változatnál alkalmazható.

Paradicsom

Jöjjön is a fokhagyma jó barátja, a paradicsom. Van, aki szereti megpucolni, van, aki nem. Én akkor szoktam, ha tésztára kerül mártásként. Ilyenkor egy kis x-et karcolok a paradicsom héjába egy késsel, majd egy pár másodpercre bedobom a tészta főzővizébe. Erről is találtam egy videót, itt még -hasonlóan a burgonyás videóhoz-, jeges vízbe is bedobják. Én ezt feleslegesnek érzem. Habár ha nagyon sietünk és nincs időnk kivárni, míg a paradicsom kihűl, akkor ez is jól jöhet.

Paprika

Nálunk annyira nem divat a paprika gázlángon sütése, maximum savanyúságokhoz, vagy a paprikakrémekhez használjuk. De ha mégis paprikapucolásra adnánk a fejünket, így tegyük. Sütés, zacskóba dobás, várakozás a párában, pucolás!

Tojás

Bevallom ezt a trükköt még nem próbáltam, de biztosan kifogom. Gyanítom elég nagy tüdőkapacitás kell ahhoz, hogy ez a tojás kifújási trükk összejöjjön. Azért egyszer érdemes kipróbálni. Ha másért nem, legalább a móka kedvéért.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek