Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fiatalok csinálhatják ki a tonhalkonzervet

Az elmúlt évtizedekben világszerte visszaesett a tonhalfogyasztás. Egészen elképesztő, hogy a fiatalabb korosztály miért nem vesznek, és esznek halkonzervet.

Ti hogy álltok a tonhalkonzervvel? Mi imádjuk salátában, vagy a reggeli pirítósunkon. Úgy tűnik, az emberek többsége azonban már nem tartja annyira trendinek a tonhalat, legalábbis ez derül ki a Wall Street Journal által közölt statisztikából. Az elmúlt három évtizedben 42 százalékkal esett vissza az egy főre jutó tonhalfogyasztás. Leginkább a fiatalabb korosztály szokott el a konzervektől. A 18-34 közötti korosztály mindössze 32 százaléka vásárolt a közelmúltban tonhalkonzervet. A fogyasztás visszaesésének több oka is van...

Az egyik, hogy az Y generáció szívesebben fogyaszt inkább friss halakat, kényelmesebben szeret főzni. Ennél sokkal elképesztőbb ok, hogy nincs konzervnyitó a háztartásukban. Nevezhetnénk őket lustának is, mert nem akarnak bajlódni a konzervnyitóval, de ennél nyilván összetettebb a dolog. Valószínűleg azok a gyártók előnyben vannak, akik már eleve nyitóval gyártják a konzervjeiket.

Tonhalas finomságok:

Egy másik erős ok a tonhalfogyasztás visszaesésében, az illata, ami belengi az egész helyiséget. Az Y generáció tagjai legtöbbször az irodában ebédelnek, ott pedig a kollégák nem tolerálják a halszagot.

A fiatalok tehát rossz hatással vannak a tonhalfogyasztásra, de nincs ok pánikra, a gyártóknak erre is van megoldásuk: jöhetnek a zacskós tonhalak. Igen, olyanok lesznek, mint az alutasakos macskaeledelek, de legalább kevesebbet kell vele bajlódni. 

Ezeket olvastad már?

via Metro

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!