Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fertőzött búza miatt lehetnek veszélyesek ezek a péktermékek

Ha fogyasztasz teljes kiőrlésű árukat, akkor mindenképpen olvasd el figyelmesen a cikket!

Az idei, hazánkban termesztett búza harmadának toxintartalma többszörösen meghaladta az egészséges értéket, ami a teljes kiőrlésű pékáruk esetében komoly veszélyt jelenthet az agrárszakember, Raskó György szerint. A specialista az ATV Start nevű műsorban azt is hozzátette, hogy ő személy szerint tartózkodna ezen termékek fogyasztásától, amelyek kismamákra és kisgyerekekre is veszélyesek lehetnek.

A hazai búzát úgynevezett fuzáriumfertőzés sújtotta, egyharmadát emiatt nem is lehet humán célra felhasználni.

A szakértő óva int a teljes kiőrlésű búzalisztből készült pékáruk fogyasztásától, mivel míg a sima kenyerekhez, a búza őrlésekor leszedik a toxint tartalmazó külső héjat, teljes kiőrlés esetén a korpát is beledarálják a lisztbe. Raskó György emiatt úgy gondolja, hogy az átlagosnál magasabb toxintartalmú búzából nem javasolt ilyen típusú péksüteményeket készíteni.

Ezeket olvastad már? 

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!