Fenyőrügy szörp és Misi, a borkoktél

A Badacsony legmagasabb pontján fekvő Kisfaludy-Ház Étterem új Borteraszán várja vendégeit. 

Újabb különleges hely nyílt a kiváló boráról híres badacsonyi régióban: ezúttal ugyanis Badacsony legmagasabb pontján fekvő Kisfaludy-Ház Étterem büszkélkedhet nemrég megnyílt Borteraszával. Itt minőségi borok és ételek társaságában élvezhetjük a balatoni főszezonban a szemünk elé táruló, páratlan balatoni kilátást.

A gondosan válogatott borlapon a legismertebb helyi borászok alkotásait, valamint a hely különlegességeit, fröccskoktélokat is - nevezetesen Misit és Rózát - találunk.

Míg Misi egy karakteresebb, muskotályon alapuló házi szörppel gazdagított koktél, Róza egy könnyedebb, rozé alapú ital, amelyben a friss málna íze dominál. Az alkoholmentes ízeket erősíti a Foly Arborétumból érkező különleges fenyőrügy szörp is, amelyeket további házi finomságok egészítenek ki.

A gasztronómiára fogékony látogatók természetesen a borok mellett könnyedén találnak kedvükre való ételeket is: a már megszokott Kisfaludy-Ház minőségében három különleges házi kencével készültek.

Rillette, padlizsánkrém és friss körözött remek kiegészítője a badacsonyi boroknak, és laktató útravaló a hegyi túra előtt vagy után.

Slágerdesszert a badacsonyi hegyen

Az idei nyár további újdonsága a Kisfaludy-Ház Étterem új séfjének, Csordás Gábornak a már mostanra ikonikussá vált desszertje, az Ürmöske. Az idei nyár slágeralkotásának alapját egy helyi, édesebb, fűszeresebb fehér bor adja, amelyet a Kisfaludy Sándor és szerelme előszeretettel készítettek. A desszert csokoládé keretébe az ürmössel gazdagon meglocsolt babapiskóta kerül, amelyet a különlegesen elkészített mascarpone tesz még lágyabbá. A desszertre ezt követően arany mazsolát, a pálinkakrémre pedig aranyló szőlőszemeket tesznek.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Kánikulában egy jó rozéfröccs alap, na de jégkásaként is jöhet? - Kipróbáltuk!

Címlapról ajánljuk

További cikkek