Fényesítsd mosogatód liszttel!

Rozsdamentes acél mosogatód van? Tudod, hogy mitől lesz a legszebb és legcsillogósabb? A LISZTTŐL.

Most fel lehet horkanni, hogy kösz szépen, épp elég elmosogatni az edényhegyeket, és aztán jobb híján áttörölni a szivaccsal a mosogatót, kidobni a szűrőből a szétázott ételmaradékokat, aztán szépen elhagyni a konyhát, de van, amikor szeretünk a tökéletesre hajtani. Például amikor az ember anyósa érkezik vendégségbe. Vagy egy imádott, de háklis barátnő. Esetleg simán ránk jött a takarítási láz - néha előjön a semmiből, tuti, hogy mindenkinél előfordult már. Szóval a mosogató luxusminőségűre polírozásához a liszt nagyon jó, olcsó és könnyű.

Eljárás:

1. Először – nem kell meglepődni - szappanos vízzel mossuk ki a mosogatótálcát. Ez lehozza az alap szennyeződéseket.

2. Egy papír törlőkendővel vagy száraz konyharuhával töröljük teljesen szárazra a mosogatót, minden szegletét. Ez nagyon fontos, mert nedvesen összecsomósodik majd a liszt, és nem ér semmit.

Ezt olvastad már?

A 8 legmocskosabb pont a lakásban

3. Szórjunk a mosogatóra egy lisztréteget.

4. Kezdjük el egy papírtörlővel a liszt mosogatóba masszírozását. Mintha waxolnánk. Fényesítsük, simogassuk, dörzsöljük körkörösen. Ne felejtsük ki a lefolyó környékét, a csapokat és a pici szegleteket sem, ahol megbújik a kosz. A liszt sokkal hatékonyabban kerül bele az acél „részecskéi” közé, mint egy sima szappanos vizes mosás.

5. Ismételjük sokszor a papírtörlős törlést és dörzsölést, néha pedig távolítsuk el a felesleges lisztet.

Érdemes havi egyszer bevetni ezt a trükköt, ha alkalom adja, vagy esetleg simán ránk jött a rendmánia. Sokkal látványosabb az eredmény, mint egy sima öblítésnél! Próbáljátok ki!

(via thekitchn)

Hozzászólások (7)

tnelly

fürd?káddal is m?ködik?:D

Törölt felhasználó

Kipróbáltam. Egyrészt baromi sok energia kell hozzá, er?s kar. Másrészt maximum új mosogatóknál válhat be, mert az én régimen nem lett változás.

Törölt felhasználó

Akkor már szódabikarbóna!

Control

Szerintem a citromsav a nyer?, nem kell súrolni, csak állni hagyni miután szivaccsal felvittük a felületre, leöblítjük, és olyan mintha új lenne.

Pandurreka

babaolaj kell oda meg az összes inox felületre minden csillog villog :)

Incy

A citromsavas megoldást kipróbálom, de ez a lisztes nem szimpi :)

Vanilla

Szilikonos süt?papírral is gyorsan lehet cseppmentesíteni ! Nagyon fényes lesz és vízleperget?!

Címlapról ajánljuk

További cikkek