Fényesítsd mosogatód liszttel!

Rozsdamentes acél mosogatód van? Tudod, hogy mitől lesz a legszebb és legcsillogósabb? A LISZTTŐL.

Most fel lehet horkanni, hogy kösz szépen, épp elég elmosogatni az edényhegyeket, és aztán jobb híján áttörölni a szivaccsal a mosogatót, kidobni a szűrőből a szétázott ételmaradékokat, aztán szépen elhagyni a konyhát, de van, amikor szeretünk a tökéletesre hajtani. Például amikor az ember anyósa érkezik vendégségbe. Vagy egy imádott, de háklis barátnő. Esetleg simán ránk jött a takarítási láz - néha előjön a semmiből, tuti, hogy mindenkinél előfordult már. Szóval a mosogató luxusminőségűre polírozásához a liszt nagyon jó, olcsó és könnyű.

Eljárás:

1. Először – nem kell meglepődni - szappanos vízzel mossuk ki a mosogatótálcát. Ez lehozza az alap szennyeződéseket.

2. Egy papír törlőkendővel vagy száraz konyharuhával töröljük teljesen szárazra a mosogatót, minden szegletét. Ez nagyon fontos, mert nedvesen összecsomósodik majd a liszt, és nem ér semmit.

Ezt olvastad már?

A 8 legmocskosabb pont a lakásban

3. Szórjunk a mosogatóra egy lisztréteget.

4. Kezdjük el egy papírtörlővel a liszt mosogatóba masszírozását. Mintha waxolnánk. Fényesítsük, simogassuk, dörzsöljük körkörösen. Ne felejtsük ki a lefolyó környékét, a csapokat és a pici szegleteket sem, ahol megbújik a kosz. A liszt sokkal hatékonyabban kerül bele az acél „részecskéi” közé, mint egy sima szappanos vizes mosás.

5. Ismételjük sokszor a papírtörlős törlést és dörzsölést, néha pedig távolítsuk el a felesleges lisztet.

Érdemes havi egyszer bevetni ezt a trükköt, ha alkalom adja, vagy esetleg simán ránk jött a rendmánia. Sokkal látványosabb az eredmény, mint egy sima öblítésnél! Próbáljátok ki!

(via thekitchn)

Címlapról ajánljuk

További cikkek