4 ok, miért igyál minden nap fahéjas vizet

Bár lehetséges, hogy kissé furán hangzik a fahéjas víz, mégis rengeteg jótékony hatása van.

A fahéj rendkívül jó fűszer, mellyel ízesítheted a kávédat, a süteményeidet, de akár a vizedet is. A fahéjas víz, bár meglepően hangzik, sok-sok egészségügyi hatással bír, így érdemes minden nap innod belőle egy-két pohárral. Galériánkban összeszedtük, melyek ezek a szuper hatások:

Hogyan készül a fahéjas víz?

Forralj fel körülbelül 1,5 liter vizet egy fahéjrúddal (őrölt fahéjjal is készítheted) együtt, és főzd 15-20 percig. Ezután öntsd ki egy kancsóba, hagyd állni egy órát, majd szűrd le a vizet, és már kortyoltathatod is ezt a finomságot. Ha szeretnéd feldobni kicsit, akkor rakj főzés közben hozzá gyömbért vagy citromlevet.

Forrásunk volt.


Még több cikk, hogy jól teljen a nyarad:

Legújabb receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...