Ezért ne fogadj meg semmit január elsején

Nem sok értelme van sajnos. Elmondjuk, miért.

Teljesen érthető, hogy ha karácsony után felszedünk néhány kilót, akkor arra gondolunk, hogy majd januárban leadjuk. Ez azonban a legtöbbünknek nem sikerül. Most elmondjuk, hogy miért.

Nem reális

A szigorú újévi diétával az a legnagyobb gond, hogy mindent megtagadunk magunktól, ami elvileg jó. Ebből kifolyólag érthető módon mindezt nem sokáig bírjuk elviselni. A statisztikák azt mutatják, hogy sokan már az első héten feladják a szigorú diétát, még többen a hó végéig, és gyakorlatilag senki sem képes kitartani egy egész évig.

Ellenséggé teszi az ételt

Aki diétázott már, az ismeri azt az érzést, amikor szorongva töpreng azon, hogy az adott ételt most megeheti-e vagy sem. Ha igen, mennyit ehet belőle, illetve utána mennyit kell sportolnia ahhoz, hogy ne hízzon tőle. Ez nem túl pozitív hozzáállás: az ételre az embernek szüksége van, emellett pedig az élvezetek egyik forrása is, sőt a társas együttlét egyik alapvető tényezője. Ezt ne rontsuk el magunknak.

Magunkat sem szeretjük, ha szigorú diétát folytatunk

Minél szigorúbb a fogyókúra, annál kevésbé valószínű, hogy kitartunk. Ezért aztán, amikor elbukunk, haragszunk magunkra. Erre azonban nincsen okunk: nem kéne, hogy annyira rossz érzést váltson ki belőlünk, ha bekapunk valami finomságot, vagy ha kicsit szűk a nadrág dereka.

A megoldás

A szigorú fogyókúra tehát sosem hoz jó eredményt, és legtöbbször számtalan negatív érzést okoz. Sokkal több értelme van annak, ha tartósan elköteleződünk az egészséges életmód mellett, és inkább olyan dolgokat fogadunk meg, amelyek a jólétünkhöz járulnak hozzá. Ilyesmi lehet, hogy megtanulunk elkészíteni néhány finom és egyben egészséges ételt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek