Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezen a helyen lakik az igazi Mikulás

Néhány nappal ezelőtt hazánkban járt az igazi finn Mikulás, vagyis Joulupukki. Hogy milyen körülmények között és pontosan hol él? Megmutatjuk!
 
Joulupukki, vagyis az igazi nagyszakállú télapó az év 365 napján Mikulásként dolgozik és a közhiedelemmel ellentétben nem az Északi-sarkon él. Eredeti lakhelye Lappföld, azon belül is a főváros, Rovaniemi Santa Claus Village nevű része. A hely mára teljesen a Mikulás birodalmává vált, ráadásul egész évben látogatható és megannyi izgalmas programmal várja a nagyszakállú rajongóit. 
 
 
A Télapó hivatalos műhelye valaha a Fül-hegyen volt, ide viszont egy egyszerű látogató nem tehette be a lábát. Az elmúlt években Rovaniemi városában szinte minden a Mikulásról szól, legyen tél vagy nyár, a Pukki (a finnek sokszor csak így hívják) hazáját bármikor meglátogathatjuk.
 

Mit is kezdhetünk magunkkal Joulupukki birtokán? 

Santa Claus Village-ben több szórakoztatóközpont és ajándékbolt is található, így a Mikulásnak például egy földalatti vidámparkja is van. 

 
A falu látogatói részt vehetnek egy igazi téli szafarin is, ahol kutyaszánon süvítve nézhetjük végig a gyönyörű természeti adottságokkal megáldott Rovaniemit. Természetesen rénszarvasokkal is találkozhatunk, hiszen Finnországban nagy kultúrája van a rénszarvastenyésztésnek. Néha maga Pukki is megsétáltatja kedvenc állatait, és akár mi magunk is megismerkedhetünk ezekkel a gyönyörű és óriási szánhúzókkal. 
 
A falu leglátogatottabb része természetesen maga Joulupukki lakóháza és irodája, ide ugyanis bárki benézhet. A Mikulásnak természetesen saját postája is van, ide várja a gyerekek (és persze a felnőttek) kívánságait. 
 
Rovaniemi városának több látványossága is akad, így például ha a Mikulásnál járunk, átléphetjük az Északi sarkkört, amely éppen Joulupukki faluját is átszeli. A város főterét a Lordi nevű heavy metal zenekarról nevezték el, akik 2006-ban megnyerték az eurovíziós dalfesztivált.
 

EZ IS ÉRDEKES LEHET

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!