Ezekkel a tavaszi virágokkal nemcsak az otthonodat díszítheted, hanem meg is eheted őket

A színes, ehető virágokkal nem csak színt csempészhetünk az ételekbe, hanem különleges ízvilágot is alkothatunk.

Dobd fel a tavaszi menüsort ehető virágokkal! Sajtokhoz, levesekhez, édességekhez és még a frissítőkhöz is kiváló alapanyagok.

Mire figyelj, mielőtt belevágsz?

  • ha bizonytalan vagy egy-egy növény felismerését illetően, fordulj szakemberhez.
  • ha egy mód van rá, akkor olyan virágokat egyél, amit saját magad neveltél, vagy tudod, honnan származik.
  • ne sajnáld az időt, szedd le a szirmokat a csészelevelekről, tisztítsd meg, mielőtt a tányérodra teszed.

A TOP 4 ehető virág

  • vadárvácska – finom, menta íze kiváló salátákhoz, tésztákhoz, gyümölcsös ételekhez
  • rózsa – minden rózsaszirom ehető, a sötétebb színűek intenzívebb ízűek. Tökéletesek az italokhoz, desszertekhez, valamint különböző dzsemekhez
  • napraforgó – nyáron virágzik, szirmai ehetők, íze az articsókához hasonlít
  • levendula – édes, fűszeres íze egyaránt illik a sós és édes ételekhez

Jöjjön pár vidám, színes és ínycsiklandozó virágokkal bolondított étel

Virágok a levesben? Miért ne!

Igazi tavaszköszöntő és vidám ez a leves, ami különlegességét a pitypangnak köszönheti!

Virágot a salátába!

Egészséges és még jól is néz ki! Tavaszi salátát minden asztalra!

Add a vizedhez!

Igazán frissítő és mennyei ízkombináció a levendulás limonádé. Próbáld ki!

Ezeket olvastad már?

via ElleDecor, SokszínűVidék

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek