Így lehetnek hófehérek a ruhák hipó nélkül – Próbáld ki te is a legjobb házi praktikákat!

Nem kell hipóval tönkre tenned, elvékonyítanod a ruhákat, és mosóporból sem kell több kilónyit elhasználnod, ha ezeket a praktikákat beveted.

Minden háztartásban megtalálható, egyszerű, mégis hatékony szerekkel könnyedén hófehérré varázsolhatod a beszürkült, és sárgás ruhákat is.

Ecet

Az ecettel nemcsak a színes ruhák színét frissítheted fel, hanem az elsárgult ruháidat is újra fehérré varázsolhatod. Adj 1-2 dl ecetet az áztatóvízbe, hagyd ázni egy délutánon keresztül, majd mosd ki! A gépbe is tehetsz ecetet: válassz olyan programot, ami előmosást is tartalmaz,a rekeszbe pedig, amibe a fehérítőt szoktad adagolni, tégy ecetet.A mosás végére az ecetszagnak nyoma sem lesz, a ruháid pedig fehérebbek lesznek.

Tej

A tej tökéletes folteltávolító, és fehérítésre is jó. A tej kiszedi a szinte eltávolíthatatlantintafoltot, a kávéfoltot, és még a vörösborfoltellen is tökéletes. Ha fehérítéshez használod, áztasd a felsődet egy éjszakán keresztül tejben, majd mosd ki a szokásos módon.

Citromlé

A citromlevet áztatáshoz és mosáshoz is használhatod. Folteltávolításhoz készíts citromléből és szódabikarbónából masszát, tedd a foltra, majd hagyd hatni. Áztatáshoz facsard ki 1-2 egész citrom levét, majd öntsd az áztatóvízbe.

Szódabikarbóna

Ha beszürkültek a fehér ruháid, nagyon nehéz visszahozni az eredeti fehér színüket. A szódabikarbóna azonban segíthet:keverj 1 evőkanál szódabikarbónát 2-3 liter szódavízhez,majd áztasd benne egy éjszakán át a ruhádat.

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek