Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezek a zöldségek lesznek olcsóbbak májustól

Májustól olcsóbb lesz a hazai termesztésű zöldség, miután a meleg időjárás felgyorsította a fóliában és üvegházakban termesztett növények érését.

Májustól olcsóbbak lesznek a káposztafélék, a retek, a korai sárgarépa, a saláta, a paprikafélék, a paradicsom, a kígyóuborka – közölte a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke. Az alacsonyabb ár annak köszönhető, hogy a meleg időjárás felgyorsította a fóliában és üvegházakban termesztett növények érését. Ledó Ferenc hozzátette, hogy a kereslet-kínálat alakulásától függően az árak hetente is változhatnak.

Ismertette, az import a paprikaféléknél, paradicsomnál és kígyóuborkánál a legjellemzőbb, de az árak már kezdenek összeérni.

Jelenleg a boltokban megtalálható paprika és paradicsom 70-80 százalékban magyar, az arány május közepére 95 százalék fölé emelkedik.

Kitért arra is, az aszályos időjárás miatt tavaly kevesebb burgonya termett, mára gyakorlatilag elfogyott a belföldi termesztésű kínálat, május végén, június elején
jelenik meg a korai magyar burgonya, akkor csökkenhetnek az árak is.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!