Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ész megáll: Angliában petícióban követelik vissza a műanyag szívószálakat a Mekibe

Angliában nem mindenki viseli szívén a környezetvédelem témakörét: sokan az új, szétbomló szívószálakat megelégelve visszakövetelik a Mekiben a műanyagot. Ész megáll.

Angliában feje tetejére állt a világ: a helyi mekirajongók keménymagja petícióban követeli, hogy a cég ELTÖRÖLJE a környezetvédelmi okokból bevezetett változtatást, azaz a műanyag szívószálak papírra cserélését. Magyarán szólva hiányzik nekik a sima, megszokott szívószál, mivel a papír szétmállik az üdítőkben.

A problémát annyira akutnak gondolják, hogy petíciót indítottak, amit már 35 ezren aláírtak.

A McDonald's azzal védekezik, hogy ők helyesen jártak el, mikor betiltották a műanyag hulladékot termelő szívószálakat, és a fogyasztóknak kell kompromisszumot kötniük.

Ezt láttad?

Elképesztő, ennyit lehet keresni egy szlovák Mekiben – hol van ez a magyar bérektől?!

Hogy mindenkit meggyőzzünk a felháborodott mekisek petíciójának abszurditásáról, itt egy nem elhanyagolható adat:

az Egyesült Királyság  McDonald's egységei NAPONTA 1,8 millió darab műanyag szívószálat osztanak ki.

Na most ezzel a számmal vitatkozni elég nehéz és önző lenne, de úgy tűnik, a papírszívószálak kólában való feloldódása fontosabb.

A socialmedia-felületeken persze mindkét véleménnyel találkozhatunk, van, aki szerint olyan így shake-et inni, mint egy üres WC-gurigán keresztül szívnánk, mások szerint örülni kellene az étteremlánc üdvözlendő, környezettudatos döntésének.

A szívószál-beszállító vállalat nyilatkozata szerint a papír változatokkal csak 30 perc után lehet gond, addig ugyanis bírniuk kell a (legtöbb) folyadékot szétmállás nélkül, arról nem is beszélve, hogy a környezettudatos, lebomló anyagokból készült kiegészítők gyártása egy viszonylag új iparág, ami folyamatosan fejlődik, a hibákat pedig korrigálják.

„Muszáj kompromisszumot kötni, mivel itt most arról van szó, hogy egy adott termék a felhasználást követő 30-40 percben, vagy 150 évvel később bomlik-e le” – nyilatkozta a szívószál-beszállító cég.

Mi csak remélni tudjuk, hogy a Meki nem visszakozik majd.

Ezeket láttad?


via BBC

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!