Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ez a lány 20 évig CSAK fagyit evett, aztán egyszer csak meggyógyult...mitől?

Van kedvenc ételed? Mit szólnál, ha azt kéne enned húsz éven át? Mármint CSAK azt. Courtney ezt tette...egészen konkrétan fagyin és kolbászon élt.

Van itt egy nő Angliából, bizonyos Courtney Bakter, aki szelektív evési zavarral küzd(ött), mióta él, ami miatt egy egészen bizarr kombót evett 20 évig: kizárólag fagyit és kolbászt. Igen, csakis ezt a két élelmiszertípust volt hajlandó a szájához emelni. A zöldség vagy gyümölcs puszta látványától is öklendezett, sőt, kétségbeesése pánikrohamokig fajult.

Életében nem járt étteremben, beláthatatlan mennyiségű jégkrémet és fagyit fogyasztott, és cirka húsz év elteltével úgy döntött, változtatni kell – nem igazán értjük, ez alatt az idő alatt a család, a barátok és az orvosok hol voltak, vagy hogy hol maradtak a próbálkozások, hogy ezt az enyhén szólva szürreális és veszélyes életmódot és helyzetet  kezeljék. 

Ezt láttad?

Ezek a Kardashian-diétatippek kivételesen tényleg megállják a helyüket

Szóval végy döntött, részt vesz egy két órás hipnoterápiás kezelésen, ami olyan jól sikerült, hogy azóta több ételtípust is megkóstolt, és végre talán egy igazi randira is elmehet vőlegényével, méghozzá ENNI! VALÓDI ÉTTEREMBE!

„Csak akkor éreztem biztonságban magam, ha fagyit ehettem. Azt gondoltam, hogy ettől sose lehetek rosszul, nem számít ”veszélyforrásnak", nem bánthat engem. Minden nap ezt ettem, így a cukorbevitel miatt idővel nyilván egészségügyi problémáim adódtak.

Egy dolgot tudtam ezen kívül bevinni a szervezetembe gyerekkorom óta: kolbászt. Ha mással próbálkoztam, pánikrohamom lett. Tudtam, hogy ez így nem mehet tovább, de sosem jutottam dűlőre, mi legyen a megoldás."

„A környezetem mindig azzal intézte el a dolgot, hogy válogatok, aztán fokozatosan észrevették, hogy már attól is rosszul vagyok, ha csak megpróbálok mást enni. Nem jártam emberek közé sem, mert ez az étrend teljesen röghöz kötött.”

És ezt olvastad?

Bulimia nervosa – hogyan ismerhetjük fel a jeleket?

Courtney egyetlen vágya az volt, hogy ugyanúgy tudjon enni és zöldséget vagy gyümölcsöt fogyasztani, mint más normális ember – végül a hipnózis mellett döntött, és úgy fest, jól tette.

David Kilmurry, elismert angol kognitív viselkedés- és  hipnoterapeuta elmondása szerint Courtney már akkor öklendezett, hogy ha a zöldségekről kérdezte.

„Mikor elmesélte, hogy az édesség, ezen belül is a fagyi számára a ”safe food„, azaz a ”biztonságot hozó„ étel, tudtam, hogy ez iszonyú messze vezethet, hiszen a páciens ilyenkor teljesen figyelmen kívül hagyja szokása negatív, akár életveszélyes következményeit. ”

„Mikor magamhoz tértem a hipnoterápiából, nyugodtnak éreztem magam, és már nem féltem az újfajta ételektől sem, ha elém rakták őket” – meséli a gyógyulás útjára lépett lány.

„Iszonyú izgatottan várom, hogy végre igazi randira menjünk a szerelmemmel!”

Ezeket láttad?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!