Ez készült tavaly a babakonyhában!

Szemünk fénye csak legjobbat érdemli mindenből! Természetesen a kistányérokat is csak a legfinomabb fogásokkal rakhatjuk teli. Íme, 2012 legnépszerűbb bébi- és gyermekételei!

Felturbózott tejbegríz

A tejbegrízt (szinte) mindenki szereti, hiszen akarva, akaratlanul a saját gyermekkorunk jut róla eszünkbe! Így természetes, hogy amint a kicsi már barátkozhat a tejtermékekkel és a gabonafélékkel, egy hatalmas tányér gőzölgő tejbedarával kedveskedünk neki. Ha azonban a hagyományos receptet szeretnéd kicsit egyedibbé tenni, Petra segít!

Felturbózott tejbegríz - nem csak babáknak >>

Főzzünk együtt!

Nemcsak a közös étkezések fontosak, hanem az együtt elkészített ebédek és vacsorák is! A kíváncsi lurkók szívesen serte-pertélnek a konyhában, igaz gyakran csatateret hagyva maguk után. Ha megfogadod Petra tanácsait, mérsékelheted a felfordulást, megelőzheted a baleseteket, és marad a színtiszta élvezet!

Főzőcskézz a gyermekeddel! >>

Nem eszik eleget!

Az apróságok bizonyos korban bizony válogatnak, csak turkálják az előttük lévő ételt, vagy csak egy-két félét hajlandóak megenni. Nincs más hátra, kreatív és fantáziadús tervet kell kieszelni, ehhez Petra is ad néhány ötletet.

Trükkök, hogy rendesen egyen a kicsi! >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...