Felturbózott tejbegríz, nem csak babáknak!

A szimpla tejbegríz is finom, de ez a gazdagított változat egyenesen isteni. Tálaljuk akár reggelire, tízóraira vagy uzsonnára, egy biztos: a babák is imádni fogják. Érdemes rögtön két adagot készíteni! Egyet a babának, egyet a mamának...

Almás tejbegríz-álom (1 éves kortól)

Hozzávalói 1 adaghoz

  • 1,5 dl tej (vagy anyatej vagy kész tápszer)
  • 1-2 tk gríz (vagy kukoricadara)
  • 1 púpozott tk. vaníliás pudingpor (főzős)
  • 1-2 tk gyümölcscukor
  • 1 tk tejföl (én 20%-osat használtam)
  • 1 kisebb alma
  • ízlés szerint fahéj

Elkészítés

  1. A grízt, a cukrot és a pudingport összekeverjük szárazon egy kis méretű főzőedényben.
  2. Szép fokozatosan felengedjük a tejjel, először épp csak annyival, amennyivel csomómentesen el tudjuk keverni a fenti finomságokat, majd apránként az egészet hozzáadjuk.
  3. Folyamatosan kevergetve, nagy lángon az egészet felfőzzük.
  4. Amint kész, a tűzről levesszük, aki gondolja, tehet bele némi őrölt fahéjat is, azzal is jól össze kell keverni.
  5. Villámgyorsan meghámozzuk az almát, majd a kicsi tányérjába reszeljük (én a legnagyobb lyukú részét használom a reszelőnek - így gyorsabb, meg szilárdabb az étel). Eközben egyszer-egyszer keverünk egyet a tejbegrízen, nehogy bebőrösödjön, vagy túl kemény legyen!
  6. Az alma elég ahhoz, hogy lehűtse a forró tejbepapit, amit ráöntünk ezen a ponton, bele a tálkába.
  7. Ha túl édes lett, vagy nagyon forró még, én szoktam beletenni1 teáskanálnyi tejfölt. Nagyon kellemes ízt ad neki.

A recept elmenthető a receptkönyvbe itt >>

Címlapról ajánljuk