Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ez jelenleg a világ legdrágább élelmiszere – de mi ez?

A világ legdrágább élelmiszerének minősül, így csak a felső tízezer teheti meg, hogy egyen belőle. Mi az?

A kaviárrajongók biztosan láttak már a fekete mellett vöröset (ez a lazacé), de létezik sárga (kecsege), sőt, rózsaszín is (ami a törpemarénáé). Míg a fekete belugakaviárra (ami a tokhal ikrája) szokás a világ legelegánsabbjaként utalni, most megmutatjuk nektek a luxus luxusát: a fehéret!

A fehér kaviár tulajdonképpen az albinó beluga tokhal ikrája, a legértékesebb ezen belül is az iráni, ami „Almas”névre hallgat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Caviar Delivery (@alekscaviar) által megosztott bejegyzés,

Az albinó beluga tokhal egyébként igen ritka fajta, és csak a Fekete- és a Kaszpi-tengernél találkozhatunk vele. Ezért sem olcsó mulatság, ha megkóstolni támadna kedvünk.

Meglepő:

Az almas kaviárt szolgáltató albinó beluga tokhalak 60-100 év közötti egyedek – minél idősebb az állat, annál puhább, aromásabb az ikrája!

Egyébként az albinó kecsegék ikrája is fehér – ezt Belgium környékén szerzik be, de kevéssé elegáns, mint a fehér beluga tokhal kaviárja, ami jóval krémesebb, gazdagabb ízvilágú. És drágább.

Így néz ki a belga, albinó kecsegekaviár, a „Fehér gyöngy”:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

One of the rarest caviars on the market has arrived!! Checkout the Royal Belgian Sterlet Caviar. Our supply is limited so order now at www.brownetrading.com • • • • #whitecaviar #royalbelgian #albinocaviar #sterlet #caviar #brownetrading #fresh #limitededition

(@brownetradingco) által megosztott bejegyzés,

Mivel tehát a melaninhiányos albínó beluga tokhal nagyon ritka állat, ezért kaviárja valódi csemegének és luxuscikknek számít: kilója TÖBB TÍZEZER DOLLÁRRA RÚGHAT, ez nem mellesleg 3-szor annyi pénz, mint amibe a szintén luxus fekete belugakaviár kerül.

Ennek köszönhetően a fehér, iráni belugakaviár, azaz az Almas kaviár a világ legdrágább étele a Guiness Rekordok könyve szerint.

 

Ezeket láttad?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!