Ez a háromgyerekes anya elmondja neked, hogyan csökkentette felére családja konyhapénzét

Egy háromgyerekes brit anya felére csökkentette családja konyhapénzét, miután felhagyott azzal, hogy a szupermarketekben vásároljon be. Elmondta, hogy csinálta!

Egy háromgyerekes brit anyukáról ír a Daily Mail nyomán a HVG is, aki néhány trükkel drasztikusan lecsökkentette a családja étkezésére költött költségeket, vagyis a konyhapénzt.

Kate Haigh és családja korábban hetente közel 130 fontot (közel 46.000 forintot) költött az étkezésekre, de ezt mára kevesebb, mint a felére csökkentették, és 60 fontból (azaz nagyjából 21.000 forintból) is ugyanúgy ellátják magukat. A nő azt mondta, egy év alatt mintegy 3000 fontot, azaz egymillió forintot spóroltak meg, miközben ugyanúgy változatosan és egészségesen esznek, és nem kellett igazából lemondaniuk semmiről.

Kate legjobb tippjei a megtakarításhoz:

  • 1. Az anya minden étkezéshez maga állítja elő az ételeket, sosem vesz félkész,- vagy készételeket, sokat rögtönöz.

Elmondása szerint ha tele van a kamra és sokféle alapanyag van otthon, akkor a főzés nem is feltétlenül hosszadalmas folyamat, gyorsan össze lehet dobni valamit. Mint mondta, azzal, hogy ő főz minden étkezéshez amellett, hogy sokat spórolnak, a feldolgozott élelmiszereket is kiiktatták az étrendjükből, ami egészségesebb.

  • 2. A családanya szerint a spórolásnál az egyik legfontosabb, hogy az ételpazarlást megakadályozzák, vagyis hogy minél kevesebbet kelljen kidobni a végén.

Szerinte ezért rossz felfogás az, amit sokan követnek, hogy előre nagy adagokat főznek egy-egy ételből, majd adagonként lefagyasztják. Szerinte ez pazarlás és a kapzsiság egy formája, és ő csak annyit főz a családjának, amennyit egyszerre elfogyasztanak - ez pedig szerinte kevesebb pénzbe is kerül, és a fogyókúrának is jót tehet.

  • 3. Ráadásul az étkezéseknél kis adagokat tálal, hogy kevesebbet hagyjanak a tányéron és kevesebbet pazaroljanak, de mindenki mehet repetázni, aki akar.

Ha valami mégis megmarad, azt másnap próbálja meg újrahasznosítani egy másik ételben, és csak végső esetben fagyasztja le a maradékokat.

  • 4. A nő rengeteg zöldséget használ az elkészített ételekhez, és egy kevés jó minőségű húst, amit online vásárol nagy kiszerelésben.
  • 5. A húst kis adagokban fagyasztva tárolja, így bármikor elő tud belőle venni, ha szüksége van rá.
  • 6. A család alapvetően lemondott arról, hogy szupermarketben vásároljon be, ehelyett online veszik az élelmiszereket nagy adagokban, így mindig van otthon elég alapanyag ahhoz, hogy összedobjanak valamit.
  • 7. Ráadásul úgy döntöttek, a zöldségek és gyümölcsök egy részét maguknak fogják megtermelni, a kertjükben zöldbabot, krumplit, céklát, káposztát és karfiolt termesztenek.

Ezeket olvastad már?

[via DailyMail/HVG]

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?