Ez az egy ábra segít, hogy tökéletesre süsd a sütőben a zöldségeidet

Semmi másra nincs szükséged, csak hogy tudd, mennyi az előkészítési, fűszerezési és sütési idő.

Nagyon vékony a határ a tökéletesen megfőzött, megsütött zöldség, a félig nyers és a túl puha között. A zöldségek alapvetően nagyon finomak, ha jól fűszerezed, és megfelelően sütöd vagy főzöd őket, de nagyon nehéz elrontani a folyamat bármely pontját. Az alábbi infografika segíthet abban, hogy legközelebb a legtöbbet hozd ki a köretből.

Mindegyik zöldséget vágd fel (kivéve a spárgát és a kelbimbót, értelemszerűen), és legalább húsz percet áztasd az olívaolajos, fűszeres pácban! A sütőpapíron úgy terítsd szét őket, hogy a darabkák minél kevesebbet érintkezzenek egymással. Ne felejtsd el azt sem, hogy a tökéletes eredményhez néha meg kell forgatnod a zöldségeket, hogy minden oldaluk megfelelően átsüljön.

Sütőtől függően apró változások lehetnek a sütési időben, de ezt előbb-utóbb te is ki tudod majd tapasztalni. A lényeg, hogy nagyjából ennyi ideig süsd a fent feltüntetett zöldségeket, így garantáltan nem lesznek sem félig nyersek, sem túl puhák!

Ezeket olvastad?

Ezeket olvastad már?

via

Címlapfotó: Getty

Címlapról ajánljuk

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek