Ez a videó bebizonyítja, hogy a zenének tényleg varázslatos ereje van

Az egykori balerina komoly Alzheimer-kórral küzd, azonban a zene hatására mintha újra emlékezni kezdene. Azt javasoljuk, hogy készíts magad mellé egy zsebkendőt, mielőtt elkezdenéd nézni a videót!

Bár Marta C. Gonzálezről még tavaly készült ez a csodálatos felvétel, mégis valamiért (talán nem véletlen) most kapták fel az emberek. Marta annak idején prímaballerina volt, New York-ban élt és dolgozott, idős korára azonban súlyos Alzheimer-kórja miatt kerekesszékbe kényszerült, a betegség pedig emlékei nagy részétől is megfosztotta.

Ebben a videóban viszont jól látszik, hogy amint elkezdik játszani Csajkovszkij klasszikusát, a Hattyúk tavát, a zene hallatán szinte azonnal mozgatni kezdi a karját, és elkezd táncolni.

Szívmelengető látni, hogy a zene hatására minden egyes mozdulatra emlékszik, a meghatódottságot pedig csak tovább fokozza, amikor bevágnak pár régi felvételt is Marta régi táncelőadásából.

Egyrészt azért is csodálatos ez a videó, mert az ember rájön, mekkora értékek az emlékek, másrészt pedig azért, mert ismét bebizonyosodik, hogy a zenének óriási ereje van.

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!