Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ez a 81 éves férfi a példa arra, hogy sosem késő elkezdeni edzeni

Csak pár kilótól szeretett volna megszabadulni, de annyira megszerette az edzést, hogy ma már – többek közt – plankingbajnok.

A chicagói Mike Harrington egészen 70 éves koráig csak golfozni járt, úgy gondolta, ezzel le is tudta a testmozgást. Mikor azonban nyugdíjba vonult, úgy döntött, érdemes lenne leadni a plusz kilókat, ehhez pedig a golf nem elég. Elhatározta, hogy ellátogat egy személyi edzőhöz, akivel komoly munkába kezdtek.

A férfi annyira belelendült, hogy nemrég rekordot döntött azzal, hogy ő lett az első, nyolcadik X-en felüli személy, aki tíz percen keresztül folyamatosan plankelt.

Mi is az a plank? Tudj meg többet edző szakértőnktől itt:

Plank – az egyik legnépszerűbb gyakorlat. Próbáld ki te is! Variációk kezdőknek és haladóknak

De ez nem minden, ugyanis a most 81 éves Mike második lett a környékbeli senior súlyemelő versenyen, ezzel legyőzve régi riválisát.

Mike súlyemelő karrierje eléggé ad-hoc módon kezdődött: egyszer egy nevadai kirándulás során kicsit túlzásba vitte a szerencsejátékot, ezért, hogy ne veszítsen több pénzt, más szórakozást keresett magának: a helyi edzőteremben egy súlyemelő versenybe botlott, benevezett, és meg is nyerte. Annyira rákapott a testépítésre, hogy fogadott egy crossfit trénert, akivel azóta is rendszeresen edz. Le a kalappal!

Ezeket olvastad már? 

Címlapkép és cikk via nophonews

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!