Extrém módon sütött kolbászt néhány fiatal – ezt inkább nem csináljuk utánuk

Szokatlan módszert választott a sütögetéshez néhány izlandi fiatal. Egy kitörő vulkán végülis nemcsak látványosság, hanem konyha is lehet.

Izland délnyugati részén múlt héten, több mint 800 év után kitört egy vulkán. Az esemény persze sok nézelődőt vonzott a környékre, akik közül néhányan kipróbálták, milyen a láván főzni.

Ugyan fantasztikus élmény lehet, egyáltalán nem veszélytelen láván főzni. Az önjelölt szakácsokban azonban kevés félelem lehetett: kolbászokkal és pillecukorral felszerelkezve vágtak neki az útnak az aktív lávafolyam felé. Élményükről beszámoltak a helyi médiának.

Abszolút lélegzetelállító. Elég rossz szaga van. Számomra a legmeglepőbb dolog a láva narancssárga színe volt: sokkal mélyebb, mint amire számít az ember

- mondta a 21 éves Ulvar Kari Johannsson.

A hatóságok nem sokkal az eset után közleményt adtak ki a lakosság biztonsága érdekében. Felhívták a figyelmet arra, hogy a vulkánkitörés nagyon veszélyes jelenség.

Izlandon amúgy nagy hatással van a vulkáni aktivitás a gasztronómiára. Egy kis településen például, ahol rengeteg termálvizes forrás található, egy leleményes helyi pék kenyereket kezdett sütni a gejzírek mellett.

A földbe ásott rozskenyér receptje több száz éve ismert a faluban, generációkon át vándorol. 24 óráig sül a talaj alatti hőben, állaga tömör, süteményszerű. Igazán különleges találmány.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Érdekességek a világ minden tájáról itt:

Forrásunk volt

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek