Megvan, miért kerül idén 600 forintba egy gombóc fagyi

A 2023-as Év Fagylaltja nyertese elárulta, hogy szerinte miért kerül idén 600 forintba egy gombóc fagyi.

Mi is beszámoltunk arról, hogy idén Somodi János sütőtökös mandula dióvariációkkal fantázianevű édessége lett a 2023-as év fagylaltja, amelyet a balatonmáriafürdői Florida Fagyizó készített. A HelloVidék kérésére most elárulta a fagylaltmester, hogy miért ilyen drága idén a fagyi, és hogy mik a jó minőségű kézműves fagyi ismérvei.

Megvan, miért kerül idén 600 forintba egy gombóc fagyi

Meg kell fizetni a minőséget

A Florida fagyizó vezetője és fagylaltmestere szerint azért kerül a kézműves fagylalt 500-600 forintba 2023-ban, mert a minőséget „ennél olcsóbban nem lehet adni” – idézi Somodi Jánost a cikk.

Ha hajlandóak vagyunk megfizetni a jó minőségű kézműves fagyit, akkor érdemes az alábbi szempontokra is odafigyelni:

  • a kézműves fagyinak olyan az állaga, ami nem esik össze;
  • nem kezd el hamar olvadni;
  • innovációt rejt;
  • nem tartalmaz nagyon rikító színeket (egy jó fagyi inkább pasztell színű);
  • nem kelt habos látszatot;
  • kijön a gyümölcs íze, ami enyhe, hűsítő érzést hagy maga után;
  • ajánlott a környezetet is megnézni, mert az sokat elárulhat a fagyizóról.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Florentine

Ha kekszre vágynátok és kipróbálnátok valami újdonságot, akkor ismerkedjetek meg a florentine-nel, ezzel a ropogós és természetéből adódóan gluténmentes, édes tallérral. Ennek a ...

Húsmentes töltött paprika

Annak ellenére, hogy a nyári nagy melegben gyomrunk nem kívánja a túlzottan nehéz ételeket, a klasszikus magyar konyha csak relatíve kevés olyan receptet biztosít, amivel elhagyhatnánk a ...

Címlapról ajánljuk

Újabb hétköznapi ételről derült ki, hogy csökkentheti a demencia kialakulásának...

A demencia, mint időskori betegség sokakat foglalkoztat, akkor is, ha még korántsem időszerű, hogy féljenek tőle. Több tényező függvénye, hogy valakit veszélyeztet-e az időskori elbutulás, de azt tudjuk, hogy az életmódnak, azon belül az étkezésünknek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben. Egy új tanulmány szerint egy teljesen hétköznapi, sokak által fogyasztott alapanyag is hozzájárulhat a demencia kockázatának csökkentéséhez.

Nosalty

További cikkek

Ezzel az egyszerű trükkel olcsóbb és gazdagabb ízű lesz a...

A lecsó a nyár egyik kedvenc étele, amiben a paradicsom, paprika és hagyma szentháromsága jelenti az alapot, mindezt pedig különböző módokon dobhatjuk fel. Biztosak vagyunk benne, hogy mindenkinek megvan a maga bevált receptje. Mai Napi Tippünk viszont olyat mutat, amivel egy kicsit olcsóbbá, krémesebbé és ízgazdagabbá tesszük a lecsót!

Top Receptek

Igazi strandos lángos

Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát? És ki ne próbálta már otthon is elkészíteni ezt a "retro" finomságot? Én ugyebár nem ...

Eredeti görög saláta

Régóta kerestem az igazi, valódi görög saláta receptjét, mert ahány helyen ettem eddig, pont annyiféle módon volt elkészítve. Most találtam egy receptet, ami gyanús volt, és görög ...

A tökéletes nokedli

A magyarok kedvenc körete, az kétségtelenül a galuska vagy más néven nokedli. Liszt és tojás. Lényegében csak ezekre az összetevőkre van szükség, plusz a vízre és a sóra.