Európa legjobb éttermei közé került a budapesti SALT

Jó hírünk van a budapesti SALT kedvelői számára, mivel az étterem felkerült az OAD Európa legjobb éttermeit felsoroló 2024-es listájára!

Már tavaly is nagy sikert tudhatott a magáénak a Michelin-csillagos SALT miután bekerült a legjobb új Európai éttermek közé. Idén pedig a 186. belépő helyen kerültek fel az Opinionated About Dining (OAD) nagy európai listájára – jelentette be az étterem Facebook-oldalán.

Idén a 186. belépő helyen kerültek fel a nagy európai listára / Fotó: SALT / Facebook

Európa legjobb éttermei közé került a budapesti SALT

Az OAD korábbi listáinak elkészítésekor több mint 6000 ínyenc véleményét vette figyelembe, amely több százezer étteremlátogatás és -értékelés nyomán született meg. „A szavazóbrigád résztvevőinek véleményét súlyozzák az étterembe járó „zsűri” látogatásainak száma alapján, a legvégén pedig egy algoritmus segítségével állítják fel a végleges eredményt" – számoltunk be róla még tavaly.

A mostani eredmény a csapat előremutató és folyamatosan fejlődő munkájának elismerése. Nagyon boldogok vagyunk, ezek a visszajelzések is csak megerősítenek minket abban, hogy jó úton járunk!

– olvasható a SALT posztjában.

Az étterem egyébként sikert sikerre halmoz, hiszen 2021. szeptemberében kapta meg első Michelin-csillagát, 2022-ben pedig egy zöld csillaggal is gazdagodtak a fenntarthatóságért tett erőfeszítéseikért. 

Címlapfotó: SALT / Facebook

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Florentine

Ha kekszre vágynátok és kipróbálnátok valami újdonságot, akkor ismerkedjetek meg a florentine-nel, ezzel a ropogós és természetéből adódóan gluténmentes, édes tallérral. Ennek a ...

Húsmentes töltött paprika

Annak ellenére, hogy a nyári nagy melegben gyomrunk nem kívánja a túlzottan nehéz ételeket, a klasszikus magyar konyha csak relatíve kevés olyan receptet biztosít, amivel elhagyhatnánk a ...

Címlapról ajánljuk

Újabb hétköznapi ételről derült ki, hogy csökkentheti a demencia kialakulásának...

A demencia, mint időskori betegség sokakat foglalkoztat, akkor is, ha még korántsem időszerű, hogy féljenek tőle. Több tényező függvénye, hogy valakit veszélyeztet-e az időskori elbutulás, de azt tudjuk, hogy az életmódnak, azon belül az étkezésünknek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben. Egy új tanulmány szerint egy teljesen hétköznapi, sokak által fogyasztott alapanyag is hozzájárulhat a demencia kockázatának csökkentéséhez.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...